Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en mer personlig brukeropplevelse. Ved å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. Vennligst les vår PERSONVERNERKLÆRING for mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan du kan slette eller blokkere dem.
  • Karriere
Blogg:

«Keeping up with the millennials»: Fremtidens arbeidstakere

12. mai 2017

Magnus Wirkola , Senior Associate, rådgivning |
Øystein Flisnes Husby , Trainee, rådgivning |

To traineers erfaringer fra NHH-Symposiet 2017

Næringslivskonferansen NHH-Symposiet fant sted 22. og 23. mars. Tema for konferansen var «Keeping up with the millennials», med teknologi og fremtidens arbeidstakere i fokus. Den teknologiske utviklingen de kommende årene vil føre til store strukturelle endringer i norsk næringsliv, og særlig innenfor bransjen BDO opererer i. På deltakerlisten stod om lag 200 navn, blant dem en rekke prominente næringslivsledere. Lenger ned på den samme deltakerlisten kunne en finne våre navn: To traineer med et halvt års fartstid i BDO.

TraineeCamp: Nytt av året som en del av NHH-Symposiet

NHH-Symposiet er Nord-Europas største studentdrevne næringslivskonferanse, og ble i år avholdt for 18. gang. Nytt av året var «TraineeCamp», der 12 traineer fra selskapene Telenor, Statoil, DNB, Hydro, Nordea og vårt kjære BDO, ble samlet. Alle ble innlosjert på Scandic Ørnen, som for anledningen var omdøpt til Symp Hotell. Vi ble delt inn i grupper på tvers av selskapene, for å sikre ulik kunnskapsbase for caseløsningen som skulle finne sted de neste to dagene. Løsningene våre skulle så presenteres foran publikum på konferansen. 20 konsernledere skulle også løse den samme oppgaven, for å se hvorvidt det ble stort sprik mellom løsningene.

Caseløsning: Hvordan ser en vellykket bedrift i 2040 ut?

Etter noen obligatoriske, og ikke minst pinlige, bli kjent-leker var det klart for caseløsing. Oppgaven vi fikk tildelt var svært åpen: vi skulle presentere en vellykket bedrift i år 2040. Det ble to intensive dager, og mangfoldet av kompetanse i gruppene gav gode diskusjoner. Øystein var for eksempel på gruppe med en siviløkonom, en italiener med utdanning innen internasjonale relasjoner og ledelse og en person med samfunnsvitenskapelig utdanning med fokus på Midtøsten. Mange kreative løsninger ble skissert underveis, og spriket i løsningene som ble presentert på konferansen var stort.

Millennials på TraineeCamp BDO

Øystein Flisnes Husby og resten av traineene i gang med caseløsning

Foredrag: Alt fra nervøse traineer til superroboten Watson

De øvrige foredragsholderne holdt et høyt nivå, og det var noen smått nervøse traineer som skulle til pers. Da alle presentasjonene var gjort, kunne vi nyte resten av konferansen som vanlige deltakere. Blant høydepunktene var Thomas Anglero, director of innovation hos IBM Norway, som holdt foredrag om superroboten Watson. Watson er selvlærende, og kan blant annet kan stille mer presise medisinske diagnoser enn de fleste leger er i stand til. Et annet høydepunkt var Simen Sommerfeldt, grunnlegger av selskapet Lær Kidsa Koding. Han mener det vil være avgjørende for fremtidens arbeidstakere å ha kjennskap til koding. Dette opplevde vi som meget relevant for den digitale transformasjonen som pågår i BDO i dag.

Magnus Wirkola på scenen under NHH-symposiet 2017

Magnus Wirkola på scenen under NHH-symposiet 2017

Vær nysgjerrig, søk ny kunnskap og frykt ikke det ukjente

Norsk næringsliv vil gjennomgå store endringer de kommende årene. Ny teknologi og nye forretningsmodeller utfordrer eksisterende markedsaktører, og morgendagens arbeidstakere vil ha en annen kunnskapsbase, og stille helt andre krav, enn det vi ser i dag. Flere av foredragsholderne fokuserte på at vi i mye større grad må søke mangfold for å kunne utvikle oss – både som mennesker og som næringslivsaktører. Vår erfaring fra NHH-Symposiet 2017 er at verdien av å jobbe i team med ulik bakgrunn og kompetanse krystalliserte seg under caseløsningen. Dette er kanskje den viktigste erfaringen vi tar med oss fra oppholdet i Bergen: Vi ser tydeligere viktigheten av at BDOs ansatte må være nysgjerrige, søke ny kunnskap og å ikke frykte det ukjente. Da kan vi bidra til å holde BDO som selskap aktuelt, og forbedre konkurransekraften.

Vi føler oss privilegerte som fikk delta, samt å representere BDO på et slikt arrangement.

Magnus og Øystein