Viser 1 - 9 of 686
1  2 3 4 5 ...
05. mai 2021

Bygg- og anleggsbransjen er i konstant endring, og selskapene står ovenfor krav om enda raskere digitaliseringstakt. Det er komplisert og tidskrevende for en virksomhet å finne og implementere riktig kombinasjon av systemer. Her gir vi deg noen enkle tips og kjøreregler for prosessen. Det er...

/nb-no/bloggen/hvordan-velge-riktige-digitale-støttesystemer-i-bygg-og-anleggsbransjen
29. april 2021

For noen arbeidsgivere kan det være gunstig å be arbeidstaker ta ut ferie før den vanlige fellesferien. Hva sier ferieloven og er det noen spesielle unntak under koronapandemien? Her får du en oversikt over regelverket. 

/nb-no/bloggen/under-korona-–-kan-arbeidsgiver-palegge-ferie
27. april 2021

Skatteetaten har vært restriktive med å innrømme fradrag for mva på rivningskostnader. Overgangen til mer gjenbruk av bygningsmaterialer kan bidra til å styrke fradragsposisjonen. Her får du momentene som kan underbygge fradragsrett.  

/nb-no/bloggen/rivningskostnader-og-fradrag-for-merverdiavgift
27. april 2021

Det er helt greit å be kunden om å betale før du leverer varen eller tjenesten, men du kan som hovedregel ikke sende faktura før levering har skjedd.

/nb-no/bloggen/kan-jeg-be-kunden-om-a-betale-pa-forskudd
27. april 2021

Beskatningen av aksjeinntekter er stadig under endring og det kan aktualisere behovet for å starte et holdingselskap. Hvorfor bør man opprette et holdingselskap og hvordan går man frem?

/nb-no/bloggen/starte-holdingselskap-–-hvorfor-og-hvordan
27. april 2021

Økonomifunksjonen i mange norske virksomheter har et stort urealisert potensial. En rutinegjennomgang kan gjøre driften opptil tre ganger så effektiv.

/nb-no/bloggen/slik-forenkler-du-regnskapsrutinene
21. april 2021

Handel i og utvinning av kryptovaluta kan i visse tilfeller anses for å utgjøre næringsvirksomhet i skattemessig forstand. Dette kan ha svært stor betydning for beskatningen. Denne bloggen gir en oversikt over de mest sentrale konsekvensene handel med kryptovaluta kan få for deg. 

/nb-no/bloggen/handel-med-og-mining-av-kryptovaluta-kan-være-næringsvirksomhet-–-hvilke-konsekvenser-har-dette
20. april 2021

Selskaper og enkeltpersonforetak kan søke om utsettelse av fristen for levering av skattemeldingen til 20. august 2021. Det forventes også utsettelse med årsregnskapet. 

/nb-no/bloggen/mulig-a-søke-om-utsettelse-med-skattemeldingen
20. april 2021

Regjeringen foreslår en utsettelse og forlengelse som innebærer at innbetalingen av utsatte krav starter 31. oktober 2021, og at avdragsperioden øker fra 6 til 12 måneder.

/nb-no/bloggen/utsetter-og-forlenger-innbetalingsperioden-av-utsatte-skatte-og-avgiftskrav
Viser 1 - 10 of 686
1 2 3 4 5 ...