Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en mer personlig brukeropplevelse. Ved å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. Vennligst les vår PERSONVERNERKLÆRING for mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan du kan slette eller blokkere dem.
Viser 1 - 9 of 559
1  2 3 4 5 ...
10. april 2020

Virusutbruddet har utløst en rekke spørsmål knyttet til praktisk håndtering av merverdiavgift der en innrømmer betalingshenstand, betalingsmislighold og rabatter. Disse problemstillingene har spesielt vært aktuelle ved utleie av bygg og anlegg. Skattelovavdelingen i Finansdepartementet har i brev...

/nb-no/bloggen/korona-–-handtering-av-mva-ved-betalingshenstand,-betalingsmislighold-og-rabatter
06. april 2020

Olje- og energidepartementet har sendt på høring forslag om at nettforetak med 10 000 kunder eller færre skal være unntatt fra kravet om funksjonelt skille i energiloven.  

/nb-no/bloggen/forslag-om-endringer-i-kravet-til-funksjonelt-skille-for-nettforetak
03. april 2020

Forrige fredag lanserte regjeringen en helt ny støtteordning for bedrifter som har fått økonomiske vanskeligheter på grunn av korona-epidemien. Målet med ordningen er å kompensere en andel av selskapets faste, “uunngåelige” kostnader i den perioden aktiviteten er redusert. I første omgang kan...

/nb-no/bloggen/dette-ma-du-vite-om-den-nye-kompensasjonsordningen
03. april 2020

Regjeringens forslag til kompensasjonsordning for små og mellomstore bedrifter (SMB) er et godt utgangspunkt. Opposisjonen har en viktig jobb å gjøre gjennom helgen for at ordningen skal bli god nok.

/nb-no/bloggen/en-viktig-helgejobb-for-opposisjonen
03. april 2020

En rekke norske foretak treffes nå hardt av den krevende makroøkonomiske situasjonen i verden. Koronaviruset øker styrenes aktsomhetsplikt ved utbytteutdelinger, samtidig som aksjeeiernes forventninger om utbytte settes på prøve.  

/nb-no/bloggen/koronapandemien-utbytteutdelinger-i-aksjeselskaper
03. april 2020

Den nye hverdagen med hjemmekontor og digitale møter, er et sikkert tegn på at kriser også leder til muligheter. Det er i hvert fall tilfelle for noen virksomheter i Innlandet. Både restauranten Heim og interiørbutikken Hvit Tråd grep mulighetene. I Gjøvik og Ringsaker samarbeider kommunen og...

/nb-no/bloggen/krise-skaper-ogsa-muligheter-disse-grep-mulighetene
03. april 2020

Det er nå 3 uker siden vi ble oppfordret til å holde oss hjemme. Mange har funnet rytmen og selv utfordrende arbeidsforhold fremstår nå som normale. Det blir samtidig tydeligere og tydeligere at ting ikke kommer til å bli som de en gang var.

/nb-no/bloggen/hvordan-forberede-seg-pa-en-ny-hverdag
02. april 2020

Korona-situasjonen med tilhørende nye lovendringer og tiltakspakker påvirker i høyeste grad også samfunnsnyttige og ideelle virksomheter. Det er mye å sette seg inn. Under finner du 3 punkter som du bør være særlig klar over.  

/nb-no/bloggen/korona-krisen-3-endringer-ideelle-virksomheter-bør-være-klar-over
02. april 2020

De siste ukene har krevd omstilling og nytenkning i de fleste virksomheter, samtidig som det har blitt lansert flere tiltak rettet mot innovasjon og forskning og utvikling og enkelte eksisterende ordninger har blitt styrket. Dette kan derfor være tiden for å prioritere forsknings- og...

/nb-no/bloggen/tid-for-a-satse-pa-forskning-og-utvikling
Viser 1 - 10 of 559
1 2 3 4 5 ...