Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en mer personlig brukeropplevelse. Ved å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. Vennligst les vår PERSONVERNERKLÆRING for mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan du kan slette eller blokkere dem.
Blogg:

Avgiftsnyhetene i regjeringens tiltakspakke

13. mars 2020

Helene Hval , Senior Manager, BDO Advokater |

 

Fredag presenterte finansminister Jan Tore Sanner og regjeringen de finansielle tiltakene som skal hjelpe til med å holde Norge flytende i unntakstilstanden vi er inne i. Strakstiltakene vil koste over fem milliarder kroner.

På avgiftssiden vil det bli iverksatt følgende tiltak:

  • Regjeringen vil midlertidig oppheve flypassasjeravgiften for flyvninger som finner sted i perioden fra 1. januar 2020 til og med 31. oktober 2020.
  • I tillegg vil den oppheve samtlige lufthavnavgifter til utgangen av juni i år.

Dette, sammen med de andre tiltakene som innføres er kortsiktige tiltak som skal lette de utfordringene norske bedrifter nå møter som følge av coronaviruset, og hindre konkurser.

 

Litt overraskende flypassasjeravgift

Selv om tiltaket om å oppheve flypassasjeravgiften vil hjelpe en flynæring i store problemer, er det litt overraskende å finne dette som en del av regjeringens tiltaksplan. Dette på grunn av at tiltaket sannsynligvis vil være vanskelig å administrere, samt at slik situasjonen er pr nå, tilsier at man ikke ønsker en økning i flyaktiviteten. Tiltaket, som vil utgjøre ca 1560 millioner, vil sannsynligvis heller ikke være nok slik situasjonen er nå.

Norsk Industri har også uttrykt bekymring for situasjonen og etterlyst tiltak som utsatt betaling av arbeidsgiveravgift. Dette var ikke en del av tiltakspakken fremlagt i dag.

Vi har skrevet mer om regjeringens tiltakspakke på skatteområdet her.