• Camp BDO
Blogg:

Erfaringer ett år etter Camp BDO

23. august 2018

Det er litt rart å tenke på at det er kun 12 måneder siden jeg satt i Kitzbühl og ble kurset i TOC, SAP og OSP. Foruten å ha blitt verdensmester i forkortelser, har mitt første år som revisormedarbeider bydd på utfordringer, opplevelser og møter med nye mennesker som jeg ikke ville vært foruten.

Utfordringer

«Å vite hva man ikke vet er dog en slags allvitenhet» - er ett sitat jeg har funnet trøst i som revisormedarbeider. Jeg har rett og slett innfunnet meg i at jeg har valgt en yrkesvei hvor jeg hele tiden er i en lære- og utviklingsprosess. Heldigvis føler jeg at BDO er flinke med å både følge opp og være proaktive på dette området gjennom blant annet Camp BDO.  Lite visste jeg for ett år siden, hvor virkelighetsnære de casene vi løste nede i Kitzbühl faktisk kom til å være – og at ett av disse «liksomintervjuene» kom til å være helt identisk mitt første kundebesøk. Som en litt sjenert sjel må jeg innrømme at dette var noe jeg gruet meg til, men bare det at jeg hadde gjennomført dette med kollegaer i forkant gjorde det til en veldig hyggelig opplevelse.  

Noe annet jeg ønsker å trekke frem fra Camp BDO er at jeg ble dratt ut av komfortsonen. Her er vi alle forskjellige, men for min egen del fant jeg ut at ved å ta sjanser, være modig og stikke hodet frem, har jeg fått flere spennende muligheter i BDO.  For eksempel har jeg fått muligheten til å bli med i en av BDO sine bransjegruppesatsinger.

Opplevelser

Men nok om det jobbmessige – BDO er mye mer enn «kun» en arbeidsplass. Sosialt arrangeres det flere store og små begivenheter i løpet av året (julebord, sommerfest, fjellturer og utenlandstur mm) Personlig husker jeg best da jeg og mine to kollegaer, Nils Martin og Fredrik, fikk lov til å drille BDO sin ledelse i ett sang- og dansenummer. Sjeldent har jeg sett en gruppe mennesker mer utenfor sin egen komfortsone – samtidig så ekstremt gira på å prestere 100 % på scenen. Alt i alt har det blitt flere scenebesøk i løpet av året – noe som har gitt meg innblikk i all kreativiteten som menneskene i BDO innehar. Jeg har for eksempel fått lov til å dele scenen med nevnte Fredrik, som nå regnes som husets store musiker og underholder. Sammen fikk vi blant annet muligheten til å stå på Latter-scene foran en fullsatt sal under BDO sin sommerfest. Så med andre ord; vil du bli entertainer er det ikke dumt å bli revisor!

Menneskene

Til slutt vil jeg trekke frem menneskene, både kollegaer og kunder, som jeg har møtt gjennom jobben. Det er tross alt menneskene i BDO som gjør arbeidsplassen til nettopp det den er for meg – en plass hvor jeg stortrives.  At vi får muligheten til å tidlig bli kjent med alle de andre nyansatte under Camp BDO, både på tvers av tjenesteområder og kontorer, er en fin måte å få kontakter på, og alltid en «safe» kontaktperson dersom du trenger noe informasjon fra f.eks. kontoret i Bergen eller regnskapsavdelingen i Oslo. Det at vi dessuten møtes igjen når Camp BDO samles på nytt er en fin måte dele erfaringer og treffe hverandre på.