1:
  • Trainee
Blogg:

Et trainee-eventyr

22. juni 2018

Nå er det snart ti måneder siden vi noe nervøse trappet opp hos BDO i Vika første arbeidsdag som traineer. Veldig mye spennende har skjedd siden den gang. Siden du leser dette innlegget regner vi med at du er interessert i traineeprogrammet til BDO. Vi vil derfor fortelle deg litt om hvorfor du bør holde på akkurat den tanken.

Først litt kort om oss; Vi heter Elisabeth og Lene, er begge er 25 år og kommer henholdsvis fra Trondheim og fra Norges flotteste by; Bergen. Før vi startet i BDO tok Elisabeth siv.øk med finans fra BI, mens Lene gikk på NHH.

 

Camp BDO

Etter Elisabeth hadde hatt en sommer i Tyskland som intern, og Lene hadde hatt den lengste sommerferien på mange år var vi begge rastløse på å starte det seriøse voksenlivet med penger på konto hver måned. Vi fikk tidlig erfare at overgangen fra student til "voksen" ikke var like brutal som vi fryktet da vi dro en gjeng på ca. 120 nyansatte og 20 erfarne til Kitzbühel for å delta på Camp BDO. Her hadde vi 12 intensive dager, med opplegg fra morgen til kveld. Læringskurven var bratt, men høydepunktet var definitivt å bli veldig godt kjent med en så stor og fantastisk gjeng. Vi er begge vant til en hektisk hverdag fra tidligere av, men har aldri før i samme grad fått testet hvordan det er å være helt både dag og natt. Det sosiale opplegget var selvfølgelig valgfritt, men det kan absolutt anbefales. Vi fikk muligheten til å være med på aktiviteter som fjellklatring, turer, trening, fester og ikke minst gode middager i storslått lag. I våre øyne var dette, både faglig og sosialt, en perfekt start på det mye omtalte arbeidslivet.

 

Første stopp: Revisjon

Etter disse to ukene var det klart for første ordentlige arbeidsdag. Første stopp i traineeprogrammet var revisjon. Dette er et fagfelt vi begge kunne lite om fra før, så vi var spent på hva vi hadde i vente. Allerede første uke var vi på kundemøter og det tok ikke lange tiden før vi ble mer komfortabel på jobb. Vi fikk mange spennende kunder; alt fra store børsnoterte selskap, samfunnsideelle organisasjoner, til mindre selskap hvor vi har hatt størstedelen av ansvaret selv. Til vår store glede merket vi tidlig at "åpen-dør policy" og lite spisse albuer ikke bare er noe BDO skryter av.
 
Det tok heller ikke lange tiden før vi fikk prøve oss på de såkalte "traineeoppgavene". Dette er et samlebegrep som omhandler alt fra større analyser, target-, markeds-, og rekrutteringsarbeid. Vi har fått være med på flere møter med ledelsen og har hele veien hatt inntrykk av at vår stemme blir hørt. Vi har i løpet av disse månedene gjort veldig mye forskjellig og spennende. Ikke minst har dette vært en unik mulighet til å bli kjent med medarbeidere på alle nivå og i alle avdelinger.

 

Første rotasjon: Regnskap

Da vi endelig var blitt godt kjent med revisjonsgruppene og følte at vi mestret arbeidsoppgavene våre bedre var det klart for første rotasjon i programmet. Rotasjonen mellom forretningsområdene er kanskje det som blir sett på som mest utfordrende med traineeprogrammet, men også det som er mest spennende dersom man er ivrig på nye muligheter og problemstillinger.
 
Neste stopp i programmet var regnskap. Her ble Elisabeth satt på konsulentteamet, mens Lene ble satt på gründerteamet. Vi ble begge tatt veldig godt imot av våre nye kollegaer, og det har vært moro å bli bedre kjent med gjengen på regnskap. I revisjon lærte vi å kontrollere regnskapet og det har derfor vært spennende å lære seg å føre det selv. I tillegg til regnskapsføring har Elisabeth arbeidet med å utvikle rapporter og Excelmodeller, mens Lene har jobbet med prosjekter som effektivisering av salgsprosessen og markedsarbeid i regnskapsavdelingen.

 

Veien videre

Nå er tiden inne for å velge rådgivningsavdelinger for neste år. Virkelig et luksusproblem, men absolutt ikke et enkelt valg. Vi har hatt "speeddates" med alle rådgivningsavdelingene, og vi har blitt like ivrig etter hver speeddate. Likevel måtte det tas et valg og vi endte begge på Business Analytics og CompIiance og Granskning, mens Lene i tillegg tar en tur innom Strategi og Forretningsutvikling. I tillegg til rådgivning skal vi til neste år ha en støtterolle for administrerende direktør i BDO samt leder for region Stor-Oslo. Det blir definitivt et spennende år og vi gleder oss veldig.

 

Traineeprogrammet - er det noe for deg?

Vi kan med sikkerhet si at det er få stillinger man kan få som nyansatt hvor man får prøve like mye forskjellig på såpass kort tid. I tillegg til at det er en unik mulighet til å lære fra flere fagområder er det også en veldig god mulighet til å finne ut hvilke arbeidsoppgaver du trives med og hva du har lyst til å jobbe videre med. Som trainee får du veldig god oppfølging og du får muligheten til å jobbe tett med ledelsen. Er du sulten på utfordringer og klar for nye og spennende oppgaver hele veien vil vi absolutt anbefale traineeprogrammet i BDO.
 
Har du spørsmål er det kjempehyggelig om du tar kontakt på [email protected] eller [email protected], vi har ingenting med ansettelsene å gjøre så det er bare å fyre løs med spørsmål!