1:
  • Summer interns
Blogg:

Første hilsen fra BDOs summer interns

29. juni 2018

Det er duket for vår første hilsen som BDOs summer interns for 2018! Vi er fire heldige studenter som er i gang med vår andre uke i Oslo, og kan melde om lærerike, krevende og spennende dager.

I løpet av seks uker skal vi innom ulike tjenesteområder. De tre første ukene er vi alle i revisjon og jobber med ulike team. De tre siste ukene er Kamilla og Mads i rådgivning, mens Kaja og Sondre er hos strategi og forretningsutvikling.
Vi vil gi dere et innblikk i hvordan vår hverdag som summer interns har vært hittil.
 

Dette er oss (fra venstre):
- Kamilla Risanger, 23 år fra Haugesund. Masterstudent i «advanced economics & finance», 4.året på CBS.
- Mads Storruste, 24 år fra Oslo. Masterstudent i industriell økonomi, 4.året på NTNU.
- Kaja Røttingsnes, 24 år fra Oslo. Siviløkonomstudent, 4.året på NHH.
- Sondre Ovnerud, 25 år fra Stavanger. Masterstudent i «accounting, strategy & control», 4.året på CBS.

Vår aller første dag i BDO

Helt siden vi fikk gladmeldingen om at vi var valgt ut som interns i BDO, har vi gledet oss. Vi var utvilsomt fire spente studenter som troppet opp i resepsjonen mandag 18. juni. Det var satt av tid til en introduksjon av alle tjenesteområdene, til å bli kjent med hverandre og IT. Enkelte hadde mest behov for opplæring i å logge seg på pc’en. Heldigvis ble vi reddet flere ganger av den mest tekniske av oss: Mads fra NTNU. Det var også stor stas at lederen for Stor-Oslo, Roger Telle-Hansen, tok seg tid til å bli kjent med oss. Det var ekstra hyggelig at hans planlagte 30 minutter ble til 60 minutter.


Neste punkt på agendaen var omvisning og hilserunde på huset, og vi fikk bekreftet to av våre forventninger: 1. Vi følte oss ekstremt velkomne 2. Vi kommer til å gå oss vill. Etter en lang dag med mye informasjon og nye inntrykk ble vi introdusert til det alle omtalte som «BP.» Det er verken «beer pong» eller «business project», men et populært sted blant mange BDOere, Beer Palace på Aker Brygge. Kvelden var ikke ferdig, for vi avsluttet dagen med et nydelig måltid på en bedre restaurant. Det vet man å sette pris på etter fire år som student.

Vi blir hørt og inkludert

Onsdag var alle i gang med kundeoppdrag. Eller nesten alle. Kaja dro rett til et kundemøte på morgenen, mens Mads og Kamilla var på med revisjon av film- og tv-prosjekter. Sondre reiste til København for sin siste eksamen. Med alle trygt tilbake på kontoret på torsdag, deltok vi på sommersamling med nyansatte som starter til høsten. Litt rart å snakke om hvordan det er å jobbe i BDO etter bare fire dager, men det var ikke vanskelig etter velkomsten vi fikk.


Etter at onsdagen gikk til eksamenskjør for Sondres del, ble fredagen langt mer spennende. Han fikk muligheten til å delta på en heldags workshop i forbindelse med et nytt prosjekt for en bransjesatsning i BDO. Kontrasten var stor fra forelesningssalen. Plutselig kom han med innspill til et realistisk business case hvor han ble inkludert og lyttet til på lik linje med alle andre.

Flere høydepunkter etter sommerferien

Etter tre uker på revisjon venter tre ukers ferie, og de siste tre ukene vi bli kjent med nye avdelinger. Mads og Kamilla skal jobbe i rådgivning, mens Kaja og Sondre skal være i strategi og forretningsutvikling. I tillegg skal vi ha et internprosjekt. Der skal vi med minst erfaring på huset løse en problemstilling som vi skal presentere for ledelsen. Vi har fått en liten smakebit om hva det skal handle om, og vi gleder oss veldig til å komme i gang. I denne perioden er det også et annet høydepunkt: Trond-Morten Lindberg, lederen for Europa, Midtøsten og Afrika, har invitert oss til London på en workshop. Det ser vi frem til.

Det er ingen tvil om at første uken har vært over all forventning. Det gode arbeidsmiljøet vi hadde hørt så mye om viser seg definitivt å stemme. Selv om vi er interns får vi utfordringer på løpende bånd, og blir behandlet som om vi har vært en del miljøet i lang tid. Terskelen for å spørre om hjelp finnes ikke, og det fint når forskjellen mellom teori og praksis viser seg å være relativt stor. Dette lover godt for fortsettelsen.

Det er også gledelig at sommeren er tilbake.

Det kommer flere oppdateringer i løpet av sommeren, så sjekk innom igjen.

Skrevet av Kaja Røttingsnes og Sondre Ovnerud.