Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en mer personlig brukeropplevelse. Ved å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. Vennligst les vår PERSONVERNERKLÆRING for mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan du kan slette eller blokkere dem.
  • Grønn, digital og effektiv
Blogg:

Grønn, digital og effektiv

11. april 2018

Muligheter og utfordringer knyttet til ekspanderende bruk av digital teknologi, er et av kjernebudskapene i en fersk BDO-studie om den internasjonale gruveindustrien. Studien predikerer at roboter innen kort tid vil erstatte store deler av arbeidsstokken og redusere antallet arbeidsulykker. Parallelt vil det bli et stort behov for omskolering og kompetanseutvikling.

Studien er i høyeste grad relevant også for andre bransjer. Ikke minst for fornybar energi. Hvorfor? Jo, fordi alle bransjer står overfor fantastiske muligheter knyttet til innovativ bruk av ny teknologi. Digital transformasjon kan skape økt effektivitet, større lønnsomhet og enda bedre kundeopplevelser. Men, innføring av ny teknologi kan også skape nye sårbarheter. Sårbarheter som kan misbrukes av andre som er interessert i de verdiene du eier.

Framtida handler blant annet om roboter – og droner, tingenes internett (IOT) og cyber security. Mye ny teknologi er her allerede. Mye er «just around the corner». Det handler om å henge med på utviklingen. Gripe mulighetene. Og, samtidig jobbe hardt for å få opp et sterkt cyberforsvar i hver enkelt virksomhet.

Last ned PDF for å lese hele rapporten.