Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en mer personlig brukeropplevelse. Ved å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. Vennligst les vår PERSONVERNERKLÆRING for mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan du kan slette eller blokkere dem.
Blogg:

Korona-krisepakke for avgift vedtatt i Stortinget

19. mars 2020

Helene Hval , Senior Manager, BDO Advokater |

 

Fredag 13. mars og mandag 16. mars foreslo regjeringen tiltakspakker for skatt og avgift. I dag, torsdag 19. mars, vedtok Stortinget tiltakspakken for avgift. Her er informasjon om hvordan det blir i praksis.

Tiltakene er de samme som ble fremlagt i de to tidligere pakkene, som ble presentert sist fredag her og mandag her. I dag ble de offisielt vedtatt. I tillegg innføres det midlertidig kutt i arbeidsgiveravgiften med 4 prosent for de neste to månedene. 

På skatteetaten sine hjemmesider er det nå publisert informasjon om hvordan dette skal skje i praksis. 

 

Flypassasjeravgiften oppheves 

13. mars ble det foreslått at flypassasjeravgift for perioden 1. januar 2020 tom. 31. oktober 2020 som allerede er innbetalt for perioden, skal tilbakebetales til flyselskapene eller deres representanter. Det legges opp til en enkel måte å gjennomføre dette på, og alle registrerte flyselskap eller deres representanter vil få praktisk informasjon om gjennomføring tilsendt direkte fra skatteetaten. 

 

Arbeidsgiver og a-meldingen 

Tvangsmulkt i a-ordningen er midlertidig stanset, i første omgang for a-melding med leveringsfrist 5. mars. 

Fristen for å rapportere a-melding vil fremdeles være den 5. hver måned. Hvis den 5. er helg eller helligdag, er fristen første virkedag etter. 

 

Merverdiavgift – utsatt innbetaling og endring i sats 

Innbetaling av merverdiavgiften for 1. termin 10. april: Fristen er utsatt/vil bli gitt adgang til senere innbetaling. Her melder Skatteetaten at de vil komme tilbake med oppdatert informasjon. 

Ordningen for nedsatt sats vil gjelde for persontransport, overnatting, allmennkringkasting samt adgang til kino, idrettsarrangementer, fornøyelsesparker og opplevelsessentre. Sats for lav merverdiavgift endres fra 12 prosent til 8 prosent.  

For mer informasjon se skatteetaten sine hjemmesider. Her vil du også finne informasjon om skattetiltakene som gjennomføres. 

Se også vår samleside om koronaviruset her.