Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en mer personlig brukeropplevelse. Ved å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. Vennligst les vår PERSONVERNERKLÆRING for mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan du kan slette eller blokkere dem.
Blogg:

Nytt om kompensasjon for reiselivsnæringen

04. november 2020

Ole Kristian Grime , Advokatfullmektig |

Regjeringen kom den 20. oktober med flere avklaringer knyttet til forslag om kompensasjonsordningen for aktører innen reiselivsnæringen. Da flere serveringsbedrifter blir hardt rammet av de nye smitteverntiltakene som ble iverksatt forrige uke, har regjeringen nå fremmet forslag til utvidelse av ordningen.

 

Nye foreslåtte endringer

  • Kravet til omsetningsfall reduseres fra 40 % til 30 %. 
  • Støttenivået er foreslått økt fra 50 % til 60 % av bedriftens faste, uunngåelige kostnader, uavhengig av hvor høyt omsetningsfallet blir. 
  • Tilskuddsbeløpet er foreslått økt fra 10 til 20 millioner kroner per foretak/konsern per måned. Tilskuddsbeløp som overstiger 20 millioner kroner vil avkortes med 50 prosent opp til en øvre grense på 50 millioner kroner per måned. 
  • Ordningen forlenges til og med februar neste år.

Enn så lenge er det ikke sagt noe mer om selve søknadsprosessen eller om støtten fortsatt skal utdeles som et engangsbeløp eller over flere søknadsperioder. 

 

Økt tilskudd til småbedrifter

Forslaget om en tilskuddsordning for småbedrifter innen reiselivsnæringen som ikke omfattes av kompensasjonsordningen, er også foreslått styrket med 50 millioner kroner. Ordningen omfatter bedrifter som for eksempel turistbutikker eller de som leverer mat og bakervarer til hotellene. 

Du kan lese mer om ordningen på regjeringen sine hjemmesider.

Spørsmål? Kontakt oss gjerne. Du finner oss på 74 kontor rundt i hele Norge, blant annet i Oslo, Tromsø og Trondheim.

 

Les også: Vil tiltakspakken for reiselivet forhindre konkursras?