• Slik er det å være summer interns i BDO
Blogg:

Slik er det å være summer interns i BDO

08. juli 2019

Vi er fire heldige studenter som har fått mulighet til å tilbringe sommeren hos BDO. Oi heisann som tiden flyr. Vi er nå inne i vår siste uke av første periode i internshipet. Den første perioden har vi arbeidet i revisjon.


Etter den gledelige nyheten om at vi var de heldige utvalgte for årets summer internship- program i BDO, var nervene i helspenn før vår første dag på Oslo-kontoret. Skjorten var strøket, skoene polerte og skolesekken klar. Vi ble møtt av store smil og mye informasjon den første dagen. I løpet av dagen fikk vi muligheten til å bli bedre kjent med hverandre. Vi fikk en kort innføring i de ulike avdelingene her på huset, samt en smakebit på hva vi skulle jobbe med resten av sommeren. Etter at all informasjon var notert ned og en omvisning på huset var unnagjort, gikk vi ut for å bli bedre kjent over en middag.

 

Dette er årets interns (fra venstre): Sindre Karlsen, 24 år fra Oslo, Siviløkonomistudent, 4.året på NHH. Julie Rønne, 24 år fra Gjøvik, QTEM Siviløkonomistudent, 4.året på BI. Aslak Eek Svennson, 24 år fra Horten, MSc Accounting Strategy and Control, 4.året på CBS. Hanne Nicole Haukland Briedis, 24 år fra Sandnes, Master i indøk, 4. året på NTNU (ikke på bilde).

 

Pecha Kucha på Latter

Etter en lang mandag fylt av mye håndhilsning, informasjon og spenning, var vi nå klare for intens kursing i revisjon. Før kursene hadde vi et frokostmøte med stor-Oslo sjef Roger Telle-Hansen. Dette var veldig hyggelig, men førte også til vår første store utfordring; Pecha Kucha. For de av dere som leser dette og ikke vet hva det overnevnte er, så kan vi berolige dere med at vi satt med samme følelse. Kort fortalt er Pecha Kucha en presentasjonsform hvor man forteller om et valgt tema gjennom 20 powerpoint slides. Tvisten er at hver slide er forhåndsinnstilt til å vare i 20 sekunder (og at denne Pecha Kuchaen skulle finne sted på hovedscenen til Latter). Vi hoppet ut i det, fikk samlet 20 bilder og opptrådte på Latter i nøyaktige 6 minutter og 40 sekunder om synet vårt på BDO. Fantastisk stemning blant de fremmøtte gjorde det hele til en veldig kul opplevelse.

 

Bilde: Pecha Kucha-suksess for ferske interns på Latters scene. 

 

Arbeidshverdagen starter

Etter endt kursing den første uken kunne samtlige interns (nesten) forskjellen på debet og kredit. Vi var, etter forholdene, klare til å snøre på oss nøkkelkortet og starte arbeidshverdagen i BDO. Kundebesøk, attestasjoner og arbeid med internprosjekt har preget hverdagen vår frem til dags dato. I tillegg til mange spennende arbeidsoppgaver har det også vært rom for mye sosialt. Vi har vært med å rigge til BDO-mila i Holmenkollen og et par av oss ble også med å løpe etterpå (påmeldingen fant sted før vi skjønte hvor bratt løypa opp mot Frognerseteren faktisk er). Vi har i løpet av disse ukene også vært flinke til å nyte lunsjen ute i sola, både på takterrassen til BDO og på Aker Brygge. 

Eventyret fortsetter

Etter ferien skal vi forsøke oss på forskjellige tjenesteområder. Julie og Sindre skal være i «Strategisk Forretningsutvikling», mens Aslak og Hanna skal forsøke seg på teamet «Nye Tjenester» i Forretningsutvikling. I tillegg ser vi frem til å starte på et felles internprosjekt, som vi skal få lov til å presentere for BDO-ledelsen mot slutten av internshipet. Det er verdt å nevne at vi får dyktig hjelp underveis, med blant annet diskusjon med leder for EMEA BDO, Trond-Morten Lindberg. Det ser vi veldig frem til!
Det aller gjeveste høydepunktet i løpet av disse seks ukene blir nok turen til London! Vi er så heldige å få muligheten til å presentere internprosjektet vårt for ledelsen der borte og ser frem til å plukke opp mange gode tips og råd som vi kan ta med oss hjem.   
De første tre ukene har gått utrolig fort og vi tipper at de siste tre ukene vil gå like fort, om ikke enda raskere. Vi nyter tiden vår her, og prøver å sanke så mange erfaringer, tilbakemeldinger og smil som vi bare klarer i løpet av seks uker.