• Rådgivning

Rådgivning

BDO tilbyr et bredt spekter av rådgivningstjenester. Du kan lese mer om disse ved å trykke her. Under forteller noen av våre medarbeidere om hvordan det er å være nyansatt i noen av våre rådgivningsavdelinger.

 

David Aas Correia - Business Analytics, Oslo

 

Hvorfor søkte du jobb hos BDO?
Jeg ville jobbe i BDO fordi jeg ønsker å bruke statistikk og data for å skape verdi, og fordi BDO er et anerkjent selskap, som øker verdien av min personlige og profesjonelle utvikling. Her investerer de virkelig i kompetanseutvikling og tilrettelegger for de som ønsker ansvar, og med en helt ny Business Analytics-avdeling, så var denne muligheten rett og slett perfekt.

Hvordan har din første tid i BDO vært?
Jeg er fascinert over hvor mye vi investerer i våre ansatte, som for eksempel gjennom onboardingen av de nyansatte i Kitzbühel. Dette var en god måte å bli kjent med de andre ansatte på tvers av kontorer og tjenesteområder, og for å få et innblikk i alt BDO tilbyr sine kunder. Jeg har fått mye ansvar fra start og spiller en viktig rolle i flere prosjekter allerede. Dette er kjempegøy og jeg gleder meg til å kunne ta del i vår videre utvikling.

Hvordan er det å jobbe i Business Analytics?
Jeg har fått mye ansvar siden business analytics er et relativt nyetablert område, og jeg får være med å bygge opp et nytt fagmiljø. Allerede på min andre dag i BDO jobbet jeg ute hos kunde, som er et godt eksempel på hvordan det satses i avdelingen vår. Jeg har jobbet med mye forskjellig allerede, med alt fra dataarkitektur og databaser, modellering og scenarioanalyser, til å utvikle skreddersydde dashboard-løsninger. I visse prosjekter samarbeider jeg med andre BDO-kontorer i Norge, så det er ekstra spennende. Jeg går løs på nye og spennende arbeidsoppgaver hver eneste dag.

Hvilke utviklingsmuligheter har du i BDO?
Jeg kom inn i selskapet med stor entusiasme og et ønske om å vokse raskt i selskapet. Utviklingsplanen min er ganske ambisiøs, men med god oppfølging skal jeg klare å nå målene mine. Det aller viktigste hva gjelder utviklingsmuligheter, er at det er mest opp til deg selv. BDO tilbyr og oppfordrer til kompetanseutvikling, så det viktigste er at du selv tar ansvar og setter krav til deg selv.

Hva er det beste med å jobbe i BDO?
De beste med BDO er arbeidsmiljøet. Både at kollegaene mine er hyggelige, at det er høy kompetanse og at folk er sultne på å lære av og med hverandre. I tillegg er det godt å vite at vi satser på våre ansatte, så det er ekstra motiverende når vi kan være med å sette rammer for mine egne muligheter og min arbeidshverdag. I og med at jeg kom rett fra skolebenken, var jeg veldig motivert og sulten for å få en kanonstart på karrieren. Og det har BDO virkelig levert på!

 

 

Ruth Kristine Langeland Myrvågnes - Utredning og Analyse, Oslo

Hvorfor søkte du jobb hos BDO?
Jeg søkte meg til BDO fordi de gjorde et godt inntrykk på bedriftspresentasjoner. Jeg fikk inntrykk av at BDO var sporty og jordnære, og at det var et godt sosialt miljø. Jeg fikk raskt en god magefølelse på at dette var riktig sted for meg. Det er mye som er likt i bransjen, men dette føltes veldig riktig. BDO tilbyr spennende tjenesteområder og store muligheter for å spesialisere seg og jobbe på varierte prosjekter.

Hvordan har din første tid i BDO vært?
Starten har vært kjempebra. Vi dro to uker til Kitzbühel, som var fantastisk lærerikt og gøy. Her fikk vi en innføring i alt BDO driver med, og ble kjent med de 150 andre nyansatte. Tilbake i Oslo var det rett ut i prosjekter. Jeg blir hørt og lagt merke til, og vi nyutdannede blir ansett som å ha veldig mye og sterk kompetanse, så jeg føler jeg har bidratt fra dag én.

Hvordan er det å jobbe med utredning og analyse?
Å jobbe med utredning og analyse er veldig spennende, og vi har ulike prosjekter mot offentlig sektor og veldedige organisasjoner. Nå jobber jeg på prosjekter som omhandler leverandørkontroll, tilskuddskontroll og forsikringsoppgjør. Jeg har spennende og varierte dager, som er veldig gøy. Jeg styrer arbeidsdagen mye selv, og fordeler arbeidsuken min på de ulike prosjektene, eller markedsarbeid om jeg har ledig tid.

Hvilke utviklingsmuligheter har du i BDO? Hva ønsker du å gjøre?
Målet mitt er å få en bred kompetanse, ettersom jeg ønsker å spesialisere meg. Jeg har fulgt min egen utviklingsplan fra starten og får styre denne selv. Jeg får også guiding underveis til å velge kurs, sertifiseringer, arbeidsoppgaver og tjenesteområder. Det er gode muligheter til å jobbe og bygge nettverk på tvers av avdelinger og kontor.

Hva er det beste med å jobbe i BDO?
Folka! Det er en god "vibe" her. Og magefølelsen jeg fikk av BDO stemmer. Folkene her er jordnære, og døren er alltid åpen for hva enn det skulle være. Det er en åpen og inkluderende kultur, vi har alltid felleslunsj og folk har et forhold til deg allerede før du begynner i jobben. Vi er også flinke til å gjøre sosiale ting sammen. BDO er rett og slett fantastisk, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd!

 

 

Ingrid Hauger Sjong – Strategi og Utvikling, Trondheim

Hvorfor søkte du jobb i BDO?
Min drøm er å bidra til å skape et varmere og mer bærekraftig samfunn. Arbeid med organisasjoner lar meg bidra til å skape positive og bærekraftige forandringer både internt i organisasjonen og i samfunnet de er en del av. Jeg søkte jobb i BDO fordi BDO står for verdier jeg er opptatt av, jeg får være med å utvikle virksomheten, jeg får ta del i spennende prosjekter både nasjonalt og internasjonalt, samt at BDO har et stort nettverk med kompetente medarbeidere jeg får samarbeide med.

Hvordan har din første tid i BDO vært?
Den første tiden i BDO har vært over all forventning. Jeg har hatt en bratt læringskurve, hvor jeg har utviklet meg både faglig og personlig. Jeg har fått tillit og ansvar fra første stund, og jeg har jobbet med mange meningsfylte og varierte prosjekter sammen med fantastiske medarbeidere.  

Hvordan er det å jobbe med strategi og utvikling?
Vi jobber med varierte og meningsfylte prosjekter som skaper verdi for andre. Jeg har arbeidsoppgaver hvor jeg får brukt hele mitt spekter av styrker og kompetanser, og jeg kjenner ofte at jeg er i «flyt» - at jeg blir så oppslukt i det jeg gjør at jeg glemmer tid og sted. Typiske prosjekter omhandler for eksempel strategi, organisasjonsutvikling og ledertrening, og vi jobber med kunder innen blant annet offentlig sektor, teknologiselskaper og finansbransjen, til og med idrett og sjømat. Vi jobber mye i team, som jeg synes er veldig givende. 

Hvilke utviklingsmuligheter har du i BDO?
Jeg har laget en utviklingsplan sammen med min leder, med langsiktige og kortsiktige mål og ambisjoner. Planen er individuell, og det er ingen begrensninger for hvilke mål man kan sette seg. Min leder støtter meg og tilrettelegger for at jeg kan nå målene mine, og vi har samtaler underveis i året hvor vi gjennomgår utviklingsplanen og finner frem til konkrete tiltak for måloppnåelse. 

Hva er det beste med å jobbe i BDO?
Det er vanskelig å velge én ting, men det viktigste er nok det gode arbeidsmiljøet. Det er rom for å prøve, feile og lære. Man får tillit og anerkjennelse for innsatsen man gjør, og oppfordres til å stille spørsmål. Kollegaer bryr seg og slipper det de har i hendende for å hjelpe deg. Det er også fantastisk at BDO virkelig satser på unge og nyutdannede. Vår stemme blir hørt og verdsatt, og vi får være med å utvikle virksomheten. Ikke minst er det viktig for meg at jeg får jobbe med prosjekter som bygger opp under drømmen om å skape et varmere og mer bærekraftig samfunn, og at jeg har høy grad av autonomi i arbeidshverdagen min.
 

 

Niklas Langerød – Transaksjonsrådgivning, Oslo

Hvorfor søkte du jobb i BDO?
Før jeg begynte jobbsøkerprosessen pratet jeg med venner og bekjente for å danne meg en bedre formening om hvordan det er å jobbe innen forskjellige bransjer og bedrifter. Et av selskapene som utpekte seg spesielt i denne sammenheng, både sosialt og faglig, var BDO. Samtlige jeg pratet med understrekte hvor jordnære og dyktige de ansatte var. Videre tilbyr BDO interessante tjenesteområder i kombinasjon med en stor og variert kundemasse. Dette appellerte veldig til meg.

Hvordan har din første tid i BDO vært?
Starten i BDO har vært strålende og besto av et onboarding-program som omfattet nærmere tre uker med kurs og sosiale arrangementer, hvorav rundt to av ukene ble tilbragt i Kitzbühel. Oppholdet i Kitzbühel var svært lærerikt og morsomt, og ga en god mulighet til å bli kjent med de nærmere 150 nyansatte, samt BDOs tjenesteområder og kontorer. Første dag tilbake på kontoret ble jeg satt på et større prosjekt. Som nyansatt i BDO får en fra start av spennende oppgaver og mye ansvar. For min del innebar dette å bygge en kompleks Excel-modell, samt kundemøter allerede den første uken. 

Hvordan er det å jobbe med transaksjonsrådgivning?
Å jobbe i transaksjonsrådgiving er utrolig gøy! Vi har et bra miljø preget av lave skuldre og mye godt humør tross tidvis hektiske perioder. Mulighetene i avdelingen er mange og vi jobber med prosjekter innen blant annet due diligence, verdsettelse og M&A. Kundebasen inkluderer alt fra små og mellomstore bedrifter til børsnoterte konsern i Norge og internasjonalt. Dette gir et betydelig læringsutbytte ettersom det er store variasjoner innen hva disse aktørene fokuserer på og ønsker av oss. Variasjonen er veldig givende ettersom jeg blir kjent med et bredt spekter av fag- og tjenesteområder, jeg får en bedre totalforståelse for transaksjon- og prisingsmekanismer, samt får bedre forutsetninger for å spesialisere meg over tid.

Hvilke utviklingsmuligheter har du i BDO?
Utviklingsmulighetene i BDO er svært gode. Jeg har min egen utviklingsplan med korte og lengre individuelle målsetninger, som jeg følger opp og justerer i samarbeid med min nærmeste leder. Sammen med større prosjektevalueringer får jeg følgelig løpende tilpasset og endret mine mål for å sikre en kontinuerlig kompetanseheving.  Dette er i mine øyne et svært verdifullt aspekt ved å jobbe i BDO. 

Hva er det beste med å jobbe i BDO?
Det beste med å jobbe i BDO er læringsmulighetene. Vi har en stor og variert kundekrets som gir mange og nye muligheter. Videre er arbeidsmiljøet godt både faglig og sosialt, som gir en fin og givende hverdag. Det kompetente miljøet og kundene våre gjør det mulig å holde seg faglig relevant og åpner for å stadig lære nye og spennende ting!