• Rådgivning

Rådgivning

BDO har tilbyr et bredt spekter av rådgivningstjenester. Du kan lære mer om disse her. To av våre medarbeidere forteller om arbeidshverdagen i deres avdelinger.

 

David Aas Correia, Business Analytics

 

Hvorfor søkte du jobb hos BDO?
Jeg fant tidlig ut at jeg trivdes veldig godt å jobbe med statistikk og dataanalyse. Jo mer erfaring jeg fikk med dette, desto mer potensiale så jeg i hvordan man kan bruke data for å skape verdi. Dette er hva jeg vil jobbe med, og er akkurat det BDO gjør: Skaper verdi for kunden ved å tilrettelegge for og synliggjøre data. I tillegg stod skilte BDO seg fra konkurrentene på grunn av posisjoneringen og imaget deres. Det å jobbe i et anerkjent selskap som BDO bidrar også til å øke verdien av den personlige og profesjonelle utviklingen min videre. Her investerer de virkelig i kompetanseutvikling og tilrettelegger for de som ønsker ansvar, og med en helt ny Business Analytics-avdelingen, så var denne muligheten rett og slett umulig å si nei til.

Hvordan har din første tid i BDO vært?
Jeg er fascinert over hvor mye vi investerer i våre ansatte, som for eksempel gjennom onboardingen av de nyansatte i Kitzbühel. Dette var en god måte å bli kjent med de andre ansatte på, på tvers av kontorer og tjenesteområder. Det faglige var også bra, og det var godt å få et innblikk i alt BDO driver med og tilbyr av tjenester til sine kunder. Videre har jeg fått mye ansvar fra start og spiller i dag en viktig rolle i tre prosjekter allerede. Dette er kjempegøy og jeg gleder meg til å kunne bli med på mer og ta del i vår videre utvikling.

Hvordan er det å jobbe i Business Analytics?
Business Analytics er en ny og liten avdeling i BDO. Men markedet vokser veldig og det er utvilsomt stor etterspørsel etter kompetansen vår. Gitt dette, så jeg er helt sikker på at vi vil fortsette å vokse framover, og til og med (dog noe vågalt) bli en av nøkkeltjenestene i rådgivningsavdelingen hos oss. At Business Analytics er et såpass nyetablert område, har betydd at jeg har fått mye ansvar, og at jeg får være med å bygge opp et nytt miljø. Allerede på min andre dag i BDO jobbet jeg ute hos kunde, noe som er et godt eksempel på hvordan det satses i avdelingen vår. Jeg har jobbet med ganske forskjellige ting allerede: Alt fra å sette opp dataarkitektur, databaser, modellering og scenarioanalyser til å utvikle skreddersydde dashboard-løsninger. I to av disse prosjektene samarbeider jeg med andre BDO-kontorer i Norge, så det er ekstra spennende. Jeg går løs på nye og spennende arbeidsoppgaver hver eneste dag.

Hvilke utviklingsmuligheter har du i BDO? Hva ønsker du å gjøre?
Her setter jeg en utviklingsplan sammen med min leder. Hvilke mål og ambisjoner man har er individuelt, men jeg har ikke følt at BDO på noen måte har satt begrensninger på meg. Jeg kom inn i selskapet med stor entusiasme og ønske om å raskt vokse meg i selskapet. Utviklingsplanen min endte opp med å være ganske ambisiøs, men med god oppfølging av meg og personalansvarlig, skal jeg klare å nå disse. Det aller viktigste å ta med seg med tanke på utviklingsmuligheter, er at det er mest opp til en selv. BDO tilbyr og oppfordrer til kompetanseutvikling, så det som er viktigst er at en selv tar ansvar og setter krav til seg selv.

Hva er det beste med å jobbe i BDO?
De beste med BDO er arbeidsmiljøet. Både det at kollegaene mine er hyggelige, men også at det er høy kompetanse og at folk er sultne på å lære av og med hverandre. I tillegg er det godt å vite at vi satser på våre ansatte, så det er ekstra motiverende når vi kan være med å sette rammer for mine egne muligheter og min arbeidshverdag. I og med at jeg kom rett fra skolebenken, var jeg veldig motivert og sulten for å få en kanonstart på karrieren. Og det har BDO virkelig levert på!

 

Ruth Kristine Langeland Myrvågnes, Utredning og Analyse

 

Hvorfor søkte du jobb hos BDO?
Jeg søkte på en stilling hos BDO fordi de gjorde et godt inntrykk på bedriftspresentasjoner. De solgte seg inn som sporty og jordnære, og det ville jeg være en del av. Jeg fikk også inntrykk av at det var et godt sosialt miljø, og fikk rett og slett en god magefølelse på at dette var riktig sted for meg. Det er mye som er likt i bransjen, men dette føltes veldig riktig. BDO tilbyr spennende tjenesteområder og store muligheter innad til å spesialisere seg og jobbe på varierte prosjekter.

Hvordan har din første tid i BDO vært?
Det er kjempegøy, og starten har vært kjempebra. Vi dro to uker til Kitzbühel, som var fantastisk lærerikt og gøy. Her fikk vi en innføring i alt BDO driver med, og ble kjent med de 150 andre nyansatte. Tilbake i Oslo var det rett ut i prosjekter. Jeg fikk likevel litt tid til å bli kjent med ting, og startet med et markedsprosjekt. Jeg blir hørt, og vi nyutdannede blir ansett som å ha veldig mye og sterk kompetanse, så jeg føler jeg har bidratt fra dag én.

Hvordan er det å jobbe med utredning og analyse?
Å jobbe med utredning og analyse er veldig spennende, og vi holder på med mange ulike prosjekter, spesielt mot offentlig sektor og veldedige organisasjoner. Nå jobber jeg på tre prosjekter, som er helt ulike hverandre, og handler om leverandørkontroll, tilskuddskontroll og forsikringsoppgjør. Dette gjør at jeg har spennende og varierte dager, som jeg synes er veldig gøy. Jeg styrer arbeidsdagen ganske mye selv, og fordeler arbeidsuken min på de ulike prosjektene jeg er med i, eller markedsarbeid om jeg har ledig tid.

Hvilke utviklingsmuligheter har du i BDO? Hva ønsker du å gjøre?
Målet mitt er å få en bred kompetanse, ettersom jeg ønsker å spesialisere meg. Vi har møter hver mandag, hvor vi kan melde vår interesse i å delta på ulike aktiviteter og oppgaver. Jeg har fulgt min egen utviklingsplan fra starten og får styre denne selv. BDO er opptatt av min personlige utvikling og hva jeg kan bidra med. Jeg får guiding underveis til å velge kurs, sertifiseringer, arbeidsoppgaver og tjenesteområder. Det er gode muligheter til å jobbe og samarbeide med andre avdelinger og kontor, og de tilrettelegger for at vi kan bygge nettverk på tvers av kontorene.

Hva er det beste med å jobbe i BDO?
Folka! Det er en god vibe her. Og magefølelsen jeg fikk fra BDOs bedriftspresentasjoner stemmer. Folkene her er jordnære, og døren er alltid åpen for hva enn det skulle være. Det er en åpen og inkluderende kultur, vi har alltid felleslunsj og folk har et forhold til deg allerede før du begynner i jobben. Vi er også flinke til å gjøre sosiale ting sammen. Jeg kunne ikke vært mer heldig og fornøyd. BDO er rett og slett fantastisk!