• Revisjon

Revisjon

Emilie Sandstad - Revisjon, Oslo

Hvorfor søkte du jobb hos BDO?
Gjennom mine fem år på CBS, og særlig fra tiden min i Næringslivsutvalget, hadde jeg mye kontakt med BDO i forbindelse med Karrieredag og bedriftspresentasjoner. Jeg fant raskt ut at jeg ville jobbe i BDO, særlig fordi jeg lenge hadde tenkt på å jobbe med revisjon. Så da muligheten bydde seg, var jeg ikke i tvil om jeg skulle takke ja.

Hvordan har din første tid i BDO vært?
Det har vært kjempespennende! På mange måter utfordrende, men med veldig trygge rammer rundt. Jeg har en veldig god fadder som tar godt vare på meg, og ble tatt veldig godt imot i avdelingen og BDO generelt. Vi kick-startet det hele med 12 fantastiske dager i Kitzbühel. Det var vanvittig intenst, men på en veldig god måte. Det var en perfekt kombinasjon av faglig arbeid på dagen, og sosialt opplegg på kveldene.

Hvordan er det å jobbe i revisjon?
Dagene går kjempefort! Jeg får mye tillit og ansvar, og har vært mye ute hos kunde helt fra start. Jeg hadde ikke forventet så mye variasjon i rollen frem til nå. Jeg har min egen kundeportefølje, med alt fra store handelskunder, til selskaper innen eiendom og ideelle organisasjoner. Det er selvfølgelig mye sosialt å være med på også, som lønningspils, kakefredager, vinlotteri, gruppefester og fellestreninger.

Hvilke utviklingsmuligheter har du i BDO?
Vi har et godt utviklet kursverktøy, og det er mange spennende kurs jeg kan ta. Jeg setter opp min egen utviklingsplan slik at jeg får utvikle meg i den retningen jeg vil. Jeg opplever at managerne er dedikerte og interesserte i vår utvikling. De ser meg og tilrettelegger slik at jeg får jobbe med det jeg synes er spennende.

Hva er det beste med å jobbe i BDO?
Dette høres garantert klisjé ut, men det er alle folkene som jobber her. Det er god stemning og et ungt og sporty miljø, som gjør det veldig gøy å være på jobb. Om jeg skal trekke frem noe mer enn menneskene, så er det mulighetene man har som nyansatt til å bli kastet ut i ting, få nye oppgaver og ansvar. Jeg tror man får mye mer ansvar i BDO enn andre steder, og det er noe jeg setter stor pris på. Stemmen min teller, og jeg kan være med å bestemme hvordan min egen karriere skal se ut. BDO er fantastisk flinke til å vise at de setter pris på oss, og jeg føler at jeg blir sett blant 1600 ansatte.

 

 

Bård Christian Tveikra - Revisjon, Trondheim

Hvorfor søkte du jobb i BDO?
Jeg fikk deltidsjobb på BDO Regnskap i Trondheim mens jeg tok master i økonomi og administrasjon ved NTNU Handelshøyskolen. Måten jeg ble tatt imot på og inntrykket jeg fikk av BDO gjennom året gjorde at BDO ble et klart førstevalg for meg når jeg skulle søke fast jobb.

Hvordan har din første tid i BDO vært?
Utfordrende og lærerik! Man merker fort at BDO bruker store ressurser på at man både skal mestre arbeidsoppgaver og trives sosialt. Etter to intensive uker i Oslo og Kitzbühel i Østerrike for alle nyansatte gikk det ikke lang tid før første kundemøte. Man blir «kastet litt ut i det», men det er alltid hjelpsomme og flinke kolleger som hjelper deg. Jeg fikk en fadder med to års erfaring, og vi har en del kunder vi jobber sammen på. Vi fikk raskt en god tone, og han har vært til god hjelp gjennom mitt første år.

Hvordan er det å jobbe i revisjon?
Som revisor skal man kvalitetssikre den finansielle rapporteringen til virksomheter og sørge for at den er iht. lover og regler, men også mye mer. God revisjon krever at man forstår kunden og dens omgivelser, som betyr at man må forstå kundens bransje, prosesser, risikoer og verdidrivere. Det er dette jeg synes er mest spennende med revisjon. Vi har mange forskjellige kunder innen ulike bransjer, og jeg har revidert bilselskap, handelsbedrifter, stiftelser, eiendomsselskap, investeringsselskap og leger for å nevne noe. På større kunder jobber vi i team, mens jeg gjennomfører hele revisjonen selv på mindre kunder. Jeg er veldig glad for denne variasjonen i BDO.

Hvilke utviklingsmuligheter har du i BDO?
Alle ansatte i BDO utarbeider sin egen utviklingsplan som kontinuerlig følges opp. Vi har mange muligheter og det meste er mulig hvis man selv ønsker det, viser interesse og tør å ta nye utfordringer. Innen revisjon kan man for eksempel spesialisere seg på bransjer man har interesse for, eller delta på satsningen som gjøres innenfor digitalisering. Jeg har blant annet tatt ansvaret for skoleteamet i Trondheim, som samarbeider med NTNU Handelshøyskolen, hvor jeg planlegger bedriftspresentasjoner, markedsføring og andre arrangementer rettet mot studentene.

Hva er det beste med å jobbe i BDO?
Det beste med å jobbe i BDO er kollegaene. Det er sikkert noe de fleste har hørt før, men det blir ikke mindre sant av den grunn. På avdelingen i Trondheim er det mange unge ansatte, så det gjorde det veldig lett å gli inn. Jeg vil også trekke frem hvor raskt man får ansvar, som gjør at man føler mer eierskap overfor kunden og jobben man gjør.