• Trainee

Marte Bjelland, Trainee

BDO tilbyr også et traineeprogram for nyansatte. Marte Bjelland forteller om sitt første år som trainee.

Hvorfor søkte du deg til BDO?

For meg var valget veldig enkelt. Jeg hadde et internship i BDO tidligere, og etter dette visste jeg at det var BDO jeg ville jobbe i. Jeg har alltid likt at BDO er utfordrere i bransjen, at de har et sterkt fokus på de unge, og at vi blir hørt og får ansvar fra dag én.

Hvordan har din første tid i BDO vært?
Jeg har hatt en helt fantastisk start i BDO. Det har vært utrolig moro, mye å lære og mye som er nytt. Vi startet med to uker i Kitzbühel før vi nesten gikk rett videre til BDO GO, en kickstart på Beitostølen for hele selskapet.  Da jeg kom på plass på kontoret var det mye å sette seg inn i og mye nytt som skulle læres i forbindelse med planlegging av revisjonen. Samtidig startet vi som er traineer opp et stort traineeprosjekt. Heldigvis har jeg min egen fadder som veileder og støtter meg underveis, og har alltid hyggelige kolleger rundt meg jeg kan spørre og få hjelp av om jeg trenger det.

Hvordan er det å jobbe som trainee?
Arbeidshverdagen som trainee er svært variert, og jeg jobber med mye forskjellig! Akkurat nå jobber jeg både med revisjonsarbeid og ulike traineeprosjekter. Innen revisjon har jeg mange ulike kunder jeg jobber for. Det er mange kunder innen eiendomsbransjen, men jeg har også selskaper innen PR, logistikk, til og med et kunstgalleri, i kundeporteføljen min. Vi har kunder i alle størrelser, og hos de små får jeg mulighet til å jobbe mer selvstendig og blir kastet rett ut i ting. Jeg liker veldig godt å få komme såpass tett på kunden og ha mye kontakt med dem.

Det har vært ganske travelt fra start, men det har jeg vel valgt litt selv. Høsten er jo relativt rolig om man ønsker det. Ellers liker jeg at vi har Meat-free Mondays i kantinen, egne kaffeansvarlige på avdelingen, og kake-fredager!

Hvilke utviklingsmuligheter har du i BDO? Hva ønsker du å gjøre?
Utvikling tas virkelig på alvor i BDO, og jeg får være med å forme den selv. Av den formelle utviklingen har vi blant annet BDO Akademiet. Her følger vi en kursplan som går over fire år og starter med Camp BDO i Kitzbühel. Det var for øvrig en fantastisk gøy tur, med mye sosialt utenom kursingen.

Allerede første dag på kontoret satte jeg opp en individuell utviklingsplan. Her blir man oppfordret til å følge sine egne interesser og være ambisiøs, og vi elsker hårete mål. Jeg opplever virkelig at ved å være litt frempå og ta ansvar for egen utvikling, så åpner det seg mange muligheter og jeg får delta på ulike oppgaver. Det gjør at jeg får utviklet meg innen det jeg synes er spennende.

Hva er det beste med å jobbe i BDO?
Det er vanskelig å svare på, for det er så mye! Men det beste er nok alle mulighetene jeg har her, og folkene. Noe av det som tiltrakk meg til BDO var inntrykket av en flat struktur, og et kjempegodt arbeidsmiljø. Jeg opplever at det en kultur hvor alle vil at alle skal lykkes og ha det gøy på jobb. Og jeg føler allerede nå at når jeg går på jobb, er det vennene mine jeg møter på kontoret. I BDO blir man også hørt, og er man engasjert blir man tatt med på ting. Det er virkelig en kultur hvor alle gir av selv, og hvor man kan nå langt ved å vise initiativ og engasjement.