• Trainee

Trainee

Marte Bjelland - Trainee, Oslo

Hvorfor søkte du deg til BDO?
For meg var valget veldig enkelt. Jeg hadde tidligere et internship i BDO, og visste at det var BDO jeg ville jobbe i. Jeg har alltid likt at BDO er utfordrere i bransjen, at de har et sterkt fokus på de unge, og at vi blir hørt og får ansvar fra dag én.

Hvordan har din første tid i BDO vært?
Jeg har hatt en helt fantastisk start i BDO. Det har vært utrolig moro, mye å lære og mye som er nytt. Vi startet med to uker i Kitzbühel før vi nesten gikk rett videre til Beitostølen med hele selskapet. Tilbake på prosjektet var det rett ut i prosjekter, samtidig som vi trainee-ene jobber med et stort traineeprosjekt. Heldigvis har jeg min egen fadder som veileder og støtter meg underveis, og jeg har alltid hyggelige kolleger rundt meg jeg kan få hjelp av om jeg trenger det. Ellers liker jeg at vi har Meat Free Mondays i kantinen, egne kaffeansvarlige på avdelingen, og kakefredager!

Hvordan er det å jobbe som trainee?
Arbeidshverdagen som trainee er både travel og svært variert! Som trainee rullerer man mellom tjenesteområdene, og jeg har jobbet i både regnskap, revisjon og rådgivning. Nå jobber jeg med bærekraftig utvikling, et nytt og viktig tjenesteområde i BDO, hvor vi bistår selskaper med å utrede og implementere FNs bærekraftmål i deres virksomhet og strategi. Innen revisjon har jeg selskaper innen eiendom, PR, logistikk, og et kunstgalleri i porteføljen min. Jeg liker veldig godt å få komme så tett på kunden som jeg får i BDO. 

Hvilke utviklingsmuligheter har du i BDO? 
Utvikling tas virkelig på alvor i BDO, og jeg får være med å forme den selv. Vi har også BDO Akademiet og Camp BDO i Kitzbühel. Det var for øvrig en fantastisk gøy tur, med mye sosialt utenom kursingen. Allerede første dag på kontoret satte jeg opp en individuell utviklingsplan. Vi blir oppfordret til å følge våre egne interesser og være ambisiøse, og vi elsker hårete mål. Ved å være litt frempå og ta ansvar åpner det seg mange muligheter!

Hva er det beste med å jobbe i BDO?
Det er vanskelig å svare på, for det er så mye! Men det beste er nok alle mulighetene jeg har her, og folkene. Noe av det som tiltrakk meg til BDO var inntrykket av en flat struktur og et kjempegodt arbeidsmiljø. Vi har en kultur hvor alle vil at alle skal lykkes og ha det gøy på jobb. Og jeg føler allerede nå at når jeg går på jobb, er det vennene mine jeg møter på kontoret. I BDO blir man også hørt, og er man engasjert blir man tatt med på ting. Det er virkelig en kultur hvor alle gir av selv, og hvor man kan nå langt ved å vise initiativ og engasjement.
 

 

Even Nødland - Trainee, Oslo

Hvorfor søkte du jobb i BDO?
Gjennom studietiden på CBS deltok jeg på flere bedriftspresentasjoner, både med BDO, konkurrerende og ikke fullt så konkurrerende bedrifter. Da jeg i ettertid skulle tenke gjennom hvilke selskaper som gav meg det beste inntrykket, falt jeg alltid tilbake på BDO. Det skal dog legges til at BDO med sin trainee-stilling kunne tilby en gulrot utenom det vanlige.

Hvordan har din første tid i BDO vært?
Mitt første år i BDO har vært enormt spennende. Kort oppsummert har jeg blitt kjent med utrolig mange dyktige kolleger og inspirerende kunder, jeg har blitt faglig utfordret, jeg har fått påvirke min egen arbeidshverdag og jeg har opplevd en brattere læringskurve enn hva jeg på forhånd trodde var mulig. I tillegg til dette har jeg også hatt det utrolig gøy. 

Hvordan er det å jobbe som trainee?
Som trainee i BDO får man uante muligheter til å teste seg selv. I tillegg til det «vanlige» kundearbeidet og kursingen alle nyansatte får, har traineene også interne prosjekter for ledelsen i BDO. De interne prosjektene kan være alt fra å utarbeide spesifikke analyser, til å drive med mer generelt strategiarbeid. Det er morsomt å se hvor seriøst arbeidet blir tatt, og hvor stor innvirkning det har på ledelsens avgjørelser. Vi blir tett fulgt opp av en egen traineekoordinator (i tillegg til mentor, personalansvarlig og fadder som alle nyansatte får) som hele tiden sørger for at vi har spennende arbeidsoppgaver å ta oss til. Den tette oppfølgingen, de utfordrende arbeidsoppgavene og det gode miljøet bidrar på hver sin måte til at det aldri er en kjedelig dag på jobb.

Hvilke utviklingsmuligheter har du i BDO?
Fordelen med å være ansatt i et kompetansehus som BDO er de mange mulighetene som åpner seg. Som trainee er man innom både revisjon, regnskap og rådgiving, og man bygger seg fort et bredt nettverk innad i bedriften, hvis ytterligere bidrar til økte interne muligheter. Utover dette tilbyr BDO også gode utvekslingsmuligheter til BDO-kontorene i eksempelvis London og New York.

Hva er det beste med å jobbe i BDO?
Du kan spørre hvem du vil i BDO og de fleste vil svare noe som «det gode arbeidsmiljøet», «hyggelige kolleger» og «et faglig kompetent miljø». Jeg vil heller peke på et område hvor jeg tror BDO særlig skiller seg fra konkurrentene sine. Mitt inntrykk er at BDO virkelig tør å satse på talentene i selskapet. Dersom man stikker hodet frem og tar imot arbeidsoppgaver med åpne armer, vil man oppleve å få mer ansvar enn hva man kunne drømt om på forhånd. Organisasjonsstrukturen i selskapet er flat, og dersom man for eksempel brenner inne med en god idé, er veien til ledelsen kort.