Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en mer personlig brukeropplevelse. Ved å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. Vennligst les vår PERSONVERNERKLÆRING for mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan du kan slette eller blokkere dem.

Pålagt å stenge og kompensasjonsordningen - korona

 

Q: Min virksomhet er pålagt å stenge av staten. Hvilken kompenseringsgrad gjelder for meg?

A: 90 %. (Et foretak anses å være stengt av staten når 50 prosent eller mer av foretakets omsetning i januar og februar 2020 kom fra virksomhet som nevnt i smittevernforskriften § 14 og 16.)

 

Q: Arrangement med deltakere over 500 måtte avlyses men står ikke i forskriften definert som pålagt å stenge. Hva med disse?

A: Slike arrangmeneter kan være omfattet av andre ordninger innenfor kultur og idrett. Se også Lotteri- og stiftelsestilsynet.

 

Q: Når anses et foretak for å være stengt av staten?

A: Et foretak anses å være stengt av staten når 50 prosent eller mer av foretakets omsetning i januar og februar 2020 kom fra virksomhet som  er pålagt stengt ihht smittevernforskriften § 14 og 16.

 

Q: Hvilken justeringsfaktor gjelder for leverandører som i det vesentlige ikke har andre kunder enn virksomheter som er stengt av staten?

A: 80 %.

 

NB! Vi gjør oppmerksom på at ordningen gjelder nytt regelverk og at det per i dag foreligger begrenset med veiledning utover det som følger av forskriften og ligger i søknadsportalen. , Svarene i FAQ er gitt etter beste skjønn på tidspunktet spørsmålet ble stilt. Vi tar forbehold om at det kan komme avklaringer, presiseringer og endringer som kan påvirke konklusjonene.