Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en mer personlig brukeropplevelse. Ved å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. Vennligst les vår PERSONVERNERKLÆRING for mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan du kan slette eller blokkere dem.

Sesongbasert virksomhet og kompensasjonsordningen

 

Q: Sesongbasert selskap, har lønnskostnader i mars men lønnen er betalt ut i april - betyr det at de ikke kan søke kompensasjon siden lønnen ikke er utbetalt i mars måned? Dette er de første lønnskostnadene for året.

A: Det står som et vilkår i forskriften at minst en ansatt må ha utbetalt lønn i februar eller mars 2020. Det er imidlertid varslet at det kan komme særlig regulering av sesongbasert virksomhet

 

Q: Hvordan skal omsetning periodiseres når bedriften kun har inntekter fra mai til august?

A: Både inntekter og utgifter skal periodiseres. For sesongbaserte virksomheter er det varslet at det vil komme egne regler. Så langt gjelder kompensasjonsperioden for mars, april og mai.

 

NB! Vi gjør oppmerksom på at ordningen gjelder nytt regelverk og at det per i dag foreligger begrenset med veiledning utover det som følger av forskriften og ligger i søknadsportalen. Svarene i FAQ er gitt etter beste skjønn på tidspunktet spørsmålet ble stilt. Vi tar forbehold om at det kan komme avklaringer, presiseringer og endringer som kan påvirke konklusjonene.