Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en mer personlig brukeropplevelse. Ved å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. Vennligst les vår PERSONVERNERKLÆRING for mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan du kan slette eller blokkere dem.

Underskuddsselskap/begrensninger i tilskuddet

 

Q: Kan selskap som har gått med underskudd i 2019 og jan/feb 2020 søke?

A: Ja, selskap som har gått med underskudd kan søke, men kompensasjonen vil avkortes etter en særskilt formel. Omsetningsfall som ikke skyldes korona-situasjonen kan ikke medregnes.

Begrensningsregelen innebærer at foretak ikke kan få tildelt tilskudd basert på en større del av de faste kostnadene enn det foretaket selv er i stand til å dekke i en normal periode uten å gå med underskudd.

 

Q: Hva regnes som et «levedyktig» selskap? Dette er jo et vilkår for å få kompensasjon.

A:
Det fremgår av forskriften at: konkurs ikke må ha blitt åpnet i selskapet, at det ikke må foreligge en begjæring om åpning av konkurs, selskapet må ikke være insolvent, ikke være begjært avviklet. I tillegg kan ikke sentrale personer i selskapet være i konkurskarantene.

 

 

NB! Vi gjør oppmerksom på at ordningen gjelder nytt regelverk og at det per i dag foreligger begrenset med veiledning utover det som følger av forskriften og ligger i søknadsportalen. , Svarene i FAQ er gitt etter beste skjønn på tidspunktet spørsmålet ble stilt. Vi tar forbehold om at det kan komme avklaringer, presiseringer og endringer som kan påvirke konklusjonene.