Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en mer personlig brukeropplevelse. Ved å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. Vennligst les vår PERSONVERNERKLÆRING for mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan du kan slette eller blokkere dem.
  • Andre tiltak

Endringer i reglene for avholdelse av møter for allmennaksjeselskaper og aksjeselskaper, stiftelser og samvirker 

Selv om en rekke regler la til rette for bruk av digital møtevirksomhet, var det i noen tilfeller krav om fysiske møter i lovgivningen. Gitt de innførte smitteverntiltak, og en situasjon der det anbefales fra myndighetene at fysiske møter skal begrenses, er det behov for å lempe på reglene.   
Nærings- og fiskeridepartementet vil nå åpne for at også allmennaksjeselskaper og aksjeselskaper, stiftelser og samvirker midlertidig skal få unntak fra kravet om fysiske møter og heller gjennomføre møtene digitalt.

Det ble 27. mars innført forskrifter i medhold av Koronaloven §2. Forskriften er gitt med en måneds varighet slik at dersom loven ikke forlenges så opphører reglene å gjelde den 27. april 2020. Generalforsamlinger og årsmøter innkalt til i henhold til bestemmelsene i forskriftene kan gjennomføres også etter lov med tilhørende forskrift faller bort. 

 

Hvem gjelder dette? 

Dette gjelder for aksje og allmennaksjeselskaper, stiftelser, ansvarlige selskaper og samvirkeforetak. 

 

Hvordan kan BDO hjelpe meg? 

Vi kan hjelpe deg å gjennomføre styremøter og andre lovpålagte møter digitalt, inkludert forberedelser, dokumentasjon og avvikling i henhold til gjeldende regelverk. 


 Spørsmål? Kontakt oss gjerne.
 
Les også vår artikkel om utvidet adgang til å holde digitale møter her.