1:

Even Berg Hjukse

Regnskap, Oslo

Hvorfor søkte du jobb hos BDO?
Jeg søkte meg til BDO fordi jeg har hørt mye bra om bedriften og Camp BDO, programmet de har for sine nyansatte. Jeg kjenner også flere som har jobbet i BDO tidligere, og de har skrytt veldig av arbeidsmiljøet og utviklingsmulighetene som finnes i BDO.

Hvordan har din første tid i BDO vært?
Den første tiden som fulltidsansatt startet med Camp BDO og to uker i Kitzbühel. Her er det lange kursdager med høyt tempo, men også mye moro. Man får en introduksjon til selskapet og alle tjenesteområdene, i tillegg til at man møter mange nyansatte og erfarne fra flere kontor. Jeg følges opp av fadderen min, som er fra kullet over meg, så vi kom fort på samme bølgelengde. Det tok ikke lang tid før jeg fikk egne ansvarsområder. Det er veldig gøy og lærerikt å bli kastet ut i det samtidig som jeg alltid har et sikkerhetsnett i fadderen min og de mer erfarne.

Hvordan er det å jobbe som regnskapskonsulent?
Arbeidshverdagen handler mye om utvikling, særlig de første månedene. Vi blir tidlig gitt ansvar og inkludert i kundearbeid. For eksempel har jeg og to andre nyansatte alt ansvaret selv på et stort kundeprosjekt. På regnskap er teamene delt inn etter bransjer, og vi får i stor grad påvirke hvilke typer kunder man ønsker å arbeide med. Ingen kunder er like, og det samme kan man også si om arbeidshverdagene.

Hvilke utviklingsmuligheter har du i BDO?
Regnskap er avdelingen i BDO med størst vekst, det er et dynamisk miljø med mange baller i luften, og ikke minst mange nyansatte. Jeg er på et team hvor jeg trives godt, men her er det åpent for å prøve andre team og bransjer om man vil lære mer om for eksempel eiendom eller rådgivning. Løpet mitt i BDO er med andre ord veldig hva jeg gjør det til selv. Det er gode rammer for utvikling, og jeg tar mine egne valg underveis.

Hva er det beste med å jobbe i BDO?
Det beste må være at det er et så ungt og dynamisk miljø. Det er veldig sosialt og alltid noe som skjer. Jeg merket veldig tidlig at BDO representerer et sporty miljø, og folk er glad i å finne på ting her. Det er mye turer, treninger og andre sosiale arrangement. Faglig er det god kultur for å hjelpe hverandre på tvers av team og avdelinger. Det er åpent for spørsmål og fokus på læring.