Even Nødland

Trainee, Oslo

Hvorfor søkte du jobb i BDO?
Gjennom studietiden på CBS deltok jeg på flere bedriftspresentasjoner, både med BDO, konkurrerende og ikke fullt så konkurrerende bedrifter. Da jeg i ettertid skulle tenke gjennom hvilke selskaper som gav meg det beste inntrykket, falt jeg alltid tilbake på BDO. Det skal dog legges til at BDO med sin trainee-stilling kunne tilby en gulrot utenom det vanlige.

Hvordan har din første tid i BDO vært?
Mitt første år i BDO har vært enormt spennende. Kort oppsummert har jeg blitt kjent med utrolig mange dyktige kolleger og inspirerende kunder, jeg har blitt faglig utfordret, jeg har fått påvirke min egen arbeidshverdag og jeg har opplevd en brattere læringskurve enn hva jeg på forhånd trodde var mulig. I tillegg til dette har jeg også hatt det utrolig gøy. 

Hvordan er det å jobbe som trainee?
Som trainee i BDO får man uante muligheter til å teste seg selv. I tillegg til det «vanlige» kundearbeidet og kursingen alle nyansatte får, har traineene også interne prosjekter for ledelsen i BDO. De interne prosjektene kan være alt fra å utarbeide spesifikke analyser, til å drive med mer generelt strategiarbeid. Det er morsomt å se hvor seriøst arbeidet blir tatt, og hvor stor innvirkning det har på ledelsens avgjørelser. Vi blir tett fulgt opp av en egen traineekoordinator (i tillegg til mentor, personalansvarlig og fadder som alle nyansatte får) som hele tiden sørger for at vi har spennende arbeidsoppgaver å ta oss til. Den tette oppfølgingen, de utfordrende arbeidsoppgavene og det gode miljøet bidrar på hver sin måte til at det aldri er en kjedelig dag på jobb.

Hvilke utviklingsmuligheter har du i BDO?
Fordelen med å være ansatt i et kompetansehus som BDO er de mange mulighetene som åpner seg. Som trainee er man innom både revisjon, regnskap og rådgiving, og man bygger seg fort et bredt nettverk innad i bedriften, hvis ytterligere bidrar til økte interne muligheter. Utover dette tilbyr BDO også gode utvekslingsmuligheter til BDO-kontorene i eksempelvis London og New York.

Hva er det beste med å jobbe i BDO?
Du kan spørre hvem du vil i BDO og de fleste vil svare noe som «det gode arbeidsmiljøet», «hyggelige kolleger» og «et faglig kompetent miljø». Jeg vil heller peke på et område hvor jeg tror BDO særlig skiller seg fra konkurrentene sine. Mitt inntrykk er at BDO virkelig tør å satse på talentene i selskapet. Dersom man stikker hodet frem og tar imot arbeidsoppgaver med åpne armer, vil man oppleve å få mer ansvar enn hva man kunne drømt om på forhånd. Organisasjonsstrukturen i selskapet er flat, og dersom man for eksempel brenner inne med en god idé, er veien til ledelsen kort.

KJERSTI STEINLEIN ALSERUD
Leder, rekruttering
Mobil: 958 40 206
[email protected]

KINE TUCHEL
Erfaren rekruttering
Mobil: 988 03 296
[email protected]

KATINKA TEIGEN HELGEBY
Nyutdannet rekruttering
Mobil: 951 44 811
[email protected]

HANNE BOGE
Nyutdannet rekruttering
Mobil: 907 93 001
rekr[email protected]