• BDO på HackCon 2019

BDO på HackCon 2019

Mats Emil Rebbestad |

07. februar 2019

BDO Cybersecurity deltar på den nasjonale Cybersikkerhetskonferansen 13.-14. februar!

HackCon er en cybersikkerhetkonferanse for de som er genuint opptatt av cyber- og informasjonssikkerhet, og som ønsker en reell kompetanseheving innen disse fagfeltene for å håndtere nåværende og fremtidige cyber- og informasjonssikkerhetsutfordringer.

Her er noen av de spennende foredragene som kommer på HackCon#14:

  • Datakriminalitet er i vekst i Norge - hvor sårbare er vi egentlig?
  • Hvordan hackere kan ta kontroll over din sky på 1 - 2 – 3!
  • Hvordan du avslører løgn – 10 enkle tips som hjelper deg i hverdagen og i sikkerhetssammenheng.
  • Hvordan du oppdager at AD din er i ferd med å bli hacket!
  • Hvordan du bruker PowerShell til å avdekke sårbarheter i dine systemer.
  • Hvordan noen kan ta over selv de mest sikre systemer gjennom phishing.
  • Hvordan noen enkelt kan ta over dine mobile nettverk.

 

Norges beste sikkerhetsekspert

HackCon har som mål å være den beste læringsplattformen, det beste faglige forumet og en arena for informasjonsdeling om cybersikkerhet i Norge. Konferansen er for personer som er genuint interessert i teknologi, psykologi, IT og sikkerhet, og som ønsker å forbedre sine kunnskaper innenfor disse områdene med hensikt å ivareta sine virksomheter i de nåværende og kommende utfordringer innen cyber/informasjonssikkerhet.

I løpet av konferansen kåres også Norges beste sikkerhetsekspert, Master of Cyber Security 2019. Dette er en tittel som henger høyt blant sikkerhetsinteresserte, og BDO er stolte av å ha to tidligere vinnere på laget.

Martin Ingesen og Nikolai Magnussen fra BDO ble kåret til Master of Cyber Security i 2017.

 

Hva betyr HackCon?

Navnet "HackCon" har sin opprinnelse fra ordene" Hack " og "Con". 'Hack' er valgt på grunn av den opprinnelige betydningen av ordet fra de tidlige dager, hvor det vanligvis beskrev god kode eller når noen utnytter en teknologi på en ny måte for å løse ulike problemer. "Con" har en dobbel betydning; både "Convention" og en forkortelse av "Come on nerder" - siden "nerd" var navnet mange av oss fikk da vi hadde en genuin interesse for vitenskap, teknologi og selvfølgelig datamaskiner og nettverk. Dette er også for å hedre en gruppe mennesker som Bill Gates, Steven Paul, Larry Page, Sergey Brin, Gerald Combs for å nevne noen, og alle de andre som har gjort eller gjør en fantastisk jobb ved å utvikle den teknologiske verden vi alle bor i.

«Datahackere» er også en betegnelse på kriminelle som utfører datainnbrudd og svindel for å tjene penger, stjele informasjon, oppnå berømmelse eller spre et politisk budskap. Forrige uke fikk vi lese om hvordan datahackere har fått tak i passordet til 773 millioner e-postadresser.

 

Passord på avveie?

Lurer du på om noen av dine passord er kommet på avveie? Ved å gå inn på denne lenken kan du undersøke om dine nåværende eller tidligere passord har kommet i hendene på kriminelle i form av kjente passordlekkasjer. Sannsynligheten er dessverre stor for at du er registrert hos en aktør som utilsiktet har eksponert informasjon om sine brukere for offentligheten. Det betyr ikke nødvendigvis at du er hacket, men det er skummelt nok i seg selv at passordet ditt ligger fritt tilgjengelig på internett. Dette illustrerer viktigheten av å ha en ekstra form for autentisering når du logger inn på dine brukerkontoer. Husk derfor alltid å aktivere flere lag med beskyttelse der du har mulighet, spesielt i jobbsammenheng hvor ikke bare dine egne, men også andres verdier potensielt kan stå på spill.

 

BDO på HackCon

BDO er en av sponsorene på HackCon og blir å finne med egen stand hvor du kan prate med våre sikkerhetseksperter for å sikre deg mot sikkerhetstruslene. Som kunde av BDO kan du få rabattkode. Ta kontakt med oss på [email protected].

Her kan du melde deg på HackCon og se program for konferansen.