• Dette kan vi lære av vinnerskallene

Dette kan vi lære av vinnerskallene

15. januar 2019

Torsdag 10. januar samlet BDO næringsliv og toppidrett til seminaret «Vinnerskaller» i Drammen Teater. 

Sportssjef i Strømsgodset Jostein Flo og landslagssjef langrenn Vidar Løfshus, fortalte om hva som kreves for å bli vinnerskalle i sine idretter. Og det er ingen tvil om at det er likheter og inspirasjon å hente fra toppidrettens prestasjonskulturer. Det ble blant annet snakket om motet som kreves for å bli virkelig god, viljen til å vinne og reise seg når vi mislykkes, og å optimalisere for individuell utvikling. 

Utvikling skjer best i samhandling med andre. BDO har en aktiv rolle i næringsutviklingen, og legger til rette for en arena der kunnskap, erfaring og inspirasjon kan deles. BDO, med ny regionsleder Kåre Rødssæteren, kunne ta i mot 180 gjester og en fullsatt sal. Seminaret Vinnerskaller ble arrangert i samarbeid med Strømsgodset Toppfotball.

 

 

Sterke navn på scenen

Direkte fra Tour de Ski, og en måned før VM kunne Løfshus gi en innsikt i prosessen i VM-uttaket og de siste forberedelsene mot mesterskapet. Strømsgodset med Flo som leder, må løfte laget inn mot kommende sesong etter at de så vidt unngikk nedrykk. Egil Andre Jacobsen, konsernansvarlig for digital forretningsutvikling og innovasjon i Glitre Energi, fulgte modig og åpent på med å fortelle om organisering av innovasjonsprosesser, bruk av disruptiv teknologi og roller i omstilling. Når samfunnet skal full-elektrifiseres gir det både muligheter og utfordringer for energibransjen. Hvordan Glitre Energi skal møte dette, hva de er i gang med, og hvordan større og gjerne litt tunge selskaper kan slippe løs skaperkraft og få mer fart på innovasjon og utvikling, er noe av det Egil André snakket om.

Rune Halstensen, eiendomsutvikler og investor i Gigantgruppen, fortalte sin historie som beviser vinnerskalle og "stayerevne". Han ga et innblikk i sin forretningsteft, utviklingsprosjekter i Drammen og Lier. Og ikke minst, arbeidet han gjør for å støtte unge, talentfulle gründere i Drammensregionen . Hva tenker vinnerskallen om hva som skal til for å nå sine «hårete mål»? 

Terje Stykket, suksessrik gründer og investor, har i to omganger utviklet forretningsområder i milliardklassen. En lun person med medmenneskelighet og samfunnsengasjement som gjør han unik. Terje delte sin leder- og eierfilosofi med et nysgjerrig publikum.

Kontaktperson for Vinnerskaller i Drammen er:

Kåre Rødssæteren, partner og regionsleder BDO i Buskerud

Kristine Skeie, ansvarlig CSR og sponsing i BDO