• Norge har to av Europas mest innovative regioner

Norge har to av Europas mest innovative regioner

12. juli 2019

I en ny rapport fra EUs Regional Innovation Scoreboard (RIS) rangeres Trøndelag som Europas 15. mest innovative region, og Oslo og Akershus er på 16.plass.

I samme kåring for 2017 lå Trøndelag på 13.plass, mens det ble 23. plass i 2015 – første året Trøndelag var med i kåringen. Med en solid plassering igjen nå i 2019, befester altså Trøndelag sin posisjon som en av Europas sterkeste innovasjonsregioner, og den sterkeste i Norge. Oslo og Akershus ble nummer 22 i 2017, og gikk frem til 16. plass for 2019.
 
EUs Regional Innovation Scoreboard (RIS) sammenligner regelmessig innovasjonsmiljøet i 238 regioner i 23 EU-land samt Norge, Serbia og Sveits. Indikatorene går eksempelvis på forhold som kompetanse og læring, attraktive forskningsmiljøer, investeringer rettet mot forskning og utvikling, parametere for å måle innovasjonstakt, eksistens av samarbeidsmiljøer, andel av befolkning ansatt i kunnskapsbaserte yrker. 

 

Markerer seg internasjonalt

 

Regionene i Norge som har deltatt er Oslo og Akershus, Hedmark og Oppland, Sør-Østlandet, Agder og Rogaland, Vestlandet, Trøndelag og Nord-Norge.
Resultatene for 2019 kårer to regioner i Sveits som de mest innovative regioner i Europa, henholdsvis Zürich og Ticino. Deretter følger EU-regionene Helsinki-Uusimaa i Finland, Stockholm og «Hovedstaden» (Danmark) på de neste tre plassene. Av topp 25 innovative regioner er syv fra Sveits, syv fra Tyskland, fire fra Sverige, to fra Nederland, to fra Norge (Trøndelag og Oslo og Akershus) og èn fra Danmark, Finland og UK. 

 

 

- Dette viser at de nordiske landene, herunder Trøndelag og Oslo/Akershus, virkelig markerer seg internasjonalt som en sterk innovativ region, sier Magne Aasheim, partner i BDO i Trondheim, som sammen med Lars Kleveland leder satsingen på tech oppstart- og vekstselskaper i BDO. 

Les hele RIS-rapporten her.

 

Helhetlig og spisset tjenestekonsept

 

BDO er aktive i både nasjonale og regionale akseleratorprogram og klyngeprosjekter, som UTprosjektet og Tequity Cluster i Midt-Norge – og støtter allerede en rekke oppstarts- og vekstselskaper. BDO bransjeteam består av personer med lang bransjeerfaring, og tilbyr selskapene helhetlige og bransjetilpassede tjenester med regnskap og lønn, administrative støttefunksjoner, juridisk rådgivning,  finansieringsrådgivning og CFO tjenester.

 

Som internasjonalt selskap har BDO dessuten relevante bransjekontakter inn mot alle de sterke regionene i Europa og verden forøvrig, og kan være en døråpner inn i ulike land for de som ønsker det, sier Aasheim.
 

Her kan du lese mer om BDOs oppstart- og vekstsatsing.