• Ville lære av vinnerskallene

Ville lære av vinnerskallene

Kristine Skeie, ansvarlig CSR og sponsing i BDO |

10. september 2019

Samarbeid og lagspill i fokus da over 100 næringslivsledere kom for å høre Martin Johnsrud Sundby og Dag-Eilev Fagermo dele sine tanker og erfaringer for å lykkes.  

VM- og OL-vinner Martin Johnsrud Sundby og hovedtrener i ODD Dag-Eilev Fagermo fortalte om hva som kreves for å være vinnerskaller i sine idretter. Det er ingen tvil om at det er mye inspirasjon for oss å hente fra toppidrettens prestasjonskultur. Det ble blant annet snakket om holdninger rundt det å dele kunnskap og erfaring, og om hvordan personlige ambisjoner kan brukes til det beste for laget.

En ærlig Martin Sundby satte fokus på det lagspillet blant gutta, som de siste årene har vært på sitt beste og som blant annet ga suksess under siste VM i Seefeld. Laget består nå av rollemodeller som vet og viser hva som skal til for å bli best.  

Dag-Eilev Fagermo, Eliteseriens "lengstsittende" hovedtrener, delte sin vurdering av egenskaper som må til for å lykkes som lag, og står for en sterk lag-kultur. Denne kulturen begynner med en bevisst og tydelig leder ifølge ODD-treneren, som i sin forrige kamp vant 3-1 mot Eliteserieleder Bodø/Glimt.

 

Gi mye ansvar tidlig

Trine Riis Groven, daglig leder i eiendomsselskapet Grenland Invest, og Dag Ramsberg, COO i BDO og tidligere styreleder, reflekterte modig om hva som skal til for å være en attraktiv arbeidsgiver som både tiltrekker og beholder unge og ambisiøse medarbeidere.

- Det viktigste for å utvikle fremtidens ledere er nok å gi mye ansvar tidlig. Dette gir selvtillit og kunnskap. Som ledere må vi tørre å gi fra oss ansvar og backe de som vil ta store steg, selv som uerfaren, ung arbeidstaker, sier Trine i Grenland Invest. 

 

Stolt samarbeid

BDO, ved regionleder Geir Bjarne Sørensen, tok i mot over 100 næringslivsledere fra Grenlandsområdet under Vinnerskaller-seminaret. Utvikling skjer best i samhandling med andre, og det er nettopp dette som er grunnen til at BDO tar en aktiv rolle i næringsutviklingen, i tillegg til å bidra med en arena hvor kunnskap, erfaring og inspirasjon deles.

- ODD har en sterk organisasjon, tuftet på verdier og med en historie vi med stolthet samarbeider med. Sammen har vi skapt en møteplass for næringslivet og bidrar til aktuelle og relevante samtaler for mange ledere i næringsliv og offentlig sektor, sier regionleder Geir Bjarne Sørensen i BDO.

 

Folkefest i Telemark

Som BDO-Mila, ble «Vinnerskaller» en aldri så liten folkefest. Over 600 små og store deltok på terrengløpet BDO-Mila tidligere i år, som for femte året på rad ble arrangert i Skien Fritidspark.

- Vi liker å være tett på og bry oss – om kundene våre, om samfunnet vi er en del av og om hverandre, avslutter Geir Bjarne.