• Gode råd når virksomheten skal skifte hender

Gode råd når virksomheten skal skifte hender

Frode Midttun, Markeds- og kommunikasjonssjef, SørVest |

22. januar 2020

Siden september 2019 har partner Per Ove Giske og hans team innen Transaksjonsrådgivning vært på veien med fagseminarer «Kjøp og salg av virksomheter». Det har blitt 14 seminarer hittil, med over 300 deltakere. Det er en solid bekreftelse på at det er stort behov for kunnskap rundt temaet.

Mange virksomheter er i en situasjon eller har nådd et stadium i utviklingen hvor det er naturlig å vurdere en ny eier eller en strategisk partner. Da har det vært svært nyttig for deltakerne å få en innføring i transaksjonsrådgivning fra partner Per Ove Giske og hans kolleger. Blant tilhørerne på seminarene har det vært bedriftseiere, styremedlemmer, daglig ledere, forretningsutviklere og finans-/økonomiledere, fra en rekke ulike bransjer.

Per Ove Giske ved kontoret i Oslo er partner og leder av BDOs avdeling for transaksjonsrådgivning som blant annet tilbyr strategisk rådgivning knyttet til kjøp og salg (M&A) av virksomheter. 

– I BDO Transaksjonsrådgivning har vi bygget opp et solid kompetansemiljø som kan bistå virksomheter når det er aktuelt å kjøpe eller selge sin bedrift. Vi forbereder, planlegger, tilrettelegger og gjennomfører transaksjoner i nært samarbeid med virksomhetens eiere, styre og ledelse, sier Per Ove Giske.

 

Mye står på spill

Mange eiere gjør slike transaksjoner bare en gang i løpet av sitt liv. Det er mye som står på spill, og det er viktig å ha erfarne rådgivere med på laget for å sikre en god prosess som gir et bra resultat. 

– Jeg har sammen med mine kolleger vært involvert i et stort antall transaksjoner innen flere ulike bransjer og industrier. De fleste av oss rådgivere har bakgrunn og erfaring fra revisjon, bank, meglerhus eller fra transaksjonsrådgivning i de andre store revisjonsfirmaene, sier Per Ove Giske. Det vi har erfart er at et vellykket salg ofte henger tett sammen med gode forberedelser, noe som krever innsikt og erfaring, sier hans kollega Jonas Hjertson.

Les mer: Veterinæren som solgte sin bedrift

 

Ta rådgivere med på reisen

Etter å ha vært landet rundt med råd og veiledning har det nå meldt seg flere interesserte bedriftseiere som ønsker å benytte seg av BDOs tjenester.

 – Vi har merket oss at tips og innspill til hva man bør vurdere som ledd i sine forberedelser forut for et salg, har vakt ekstra stor interesse hos deltagerne på seminarene, sier Jonas Hjertson.

Les mer: 10 konkrete råd som du kan ta med deg på veien.

Dersom ditt selskap vurderer å selge, eller er inne i en strategisk diskusjon om fremtiden for selskapet, er det bare å ta kontakt med partner Per Ove Giske eller senior manager Jonas Hjertson.