Lagercrantz kjøper VP metall AS

Frode Midttun, Markeds- og kommunikasjonssjef, SørVest |

11. desember 2020

Det svenske børsnoterte selskapet Lagercrantz Group AB har nylig signert en avtale om å kjøpe det norske selskapet VP metall AS. VP metall har tre lokale eiere som etablerte selskapet for 20 år siden. VP metall er markedsledende innen eksplosjonsarmaturer for linjebyggere og grossister innen linjemateriell. BDO Corporate Finance har bistått som finansiell rådgiver ved salget.

Bilde av kraftlinjer

 

Selskapet har en sterk markedsposisjon i Norden, men eksporterer også til andre deler av verden. VP Metall har 30 ansatte med en årlig omsetning på MNOK 40, og selskapet er en del av industriklyngen i Raufoss Industripark med spesialkompetanse på å kombinere metallurgi og eksplosiver  . 

BDO Corporate Finance har bistått de tre eierne som finansiell rådgiver ved salg av selskapet. Jonas Hjertson har ledet oppdraget sammen med Henning Strandås. Rådgiverne i BDO Corporate Finance har lang erfaring med å bistå eiere i forbindelse med kjøp og salg av virksomheter. 

-    Vi har jobbet med denne prosessen i over et halvt år, og har bistått eierne med de finansielle, strategiske og prosessmessige aspektene i forbindelse med salget. Vi har fokus på å skape verdier for eierne ved å finne den optimale kjøperen. Det er jeg trygg på at vi har lykkes med i dette oppdraget, sier Jonas Hjertson.

I en pressemelding kommenterer konsernsjef Jørgen Wigh i Lagercrantz Group kjøpet av VP metall: "VP metall vil styrke Lagercrantz sin posisjon innen elektriske tilkoblingssystemer og infrastruktur ytterligere. Dette vil utfylle Lagercrantz største virksomhet Elpress og vårt produktspekter. Vi ser et stort potensial i VP metalls unike kunnskap som en plattform for fortsatt internasjonal utvidelse».

Tormod Bratberg er en av de tre eierne i VP metall, og kommenter salget i samme pressemelding: "Vi har stor tillit til at Lagercrantz vil være en god eier for VP metall i fremtiden. Det var viktig for oss å finne en ny eier som kan hjelpe selskapet med internasjonal ekspansjon og samtidig styrke virksomheten her på Raufoss. Vi tror at Lagercrantz, med sin industrielle kompetanse og langsiktige tilnærming, er den beste eieren for å ta selskapet videre til neste nivå».

Ansvarlig partner Per Ove Giske er leder for BDO Corporate Finance. - Vi bistår virksomheter med strategisk og finansiell rådgivning i tilknytning til gjennomføring av salgs- og oppkjøpsprosesser. Vi tilbyr tjenester knyttet til M&A rådgivning, due diligence tjenester og verdivurderinger, hvor vi har en klar ambisjon om å etablere oss som den ledende M&A rådgiveren i SMB-segmentet. Vi jobber i dag med et bredt spekter av kunder, fra private -og familieeide virksomheter, investeringsselskaper, venture- og private equity-selskaper og virksomheter innen offentlig sektor. Som en del av BDOs internasjonale nettverk innen Corporate Finance, sikrer vi våre kunder skreddersydde løsninger som imøtekommer deres behov - uavhengig av om transaksjonen skjer i Norge eller på tvers av landegrenser, sier Per Ove Giske.