• Vegard Ulvang, landslagstrenerne og nordiske næringslivsledere til bærekraftsdialog i Trondheim

Vegard Ulvang, landslagstrenerne og nordiske næringslivsledere til bærekraftsdialog i Trondheim

06. februar 2020

Vi ser det rundt oss: Klimaet endrer seg og vinterne blir kortere. I forbindelse med SkiTour 2020, inviterer SpareBank1 SMN, BDO og Norges skiforbund til en bærekraftsdialog med en rekke profilerte skinavn og nordiske næringslivsledere. 

Foruten innledninger fra arrangørenes toppledere, konsernsjef Jan-Frode Janson i SpareBank1 SMN og administrerende direktør Martin Aasen fra BDO Norge, og en egen kunnskapsdel om bærekraft, er det flere spennende navn som skal i sving i SpareBank 1 SMN sitt konferansesenter i Søndre gate i Trondheim 21. februar kl. 12.  

Blant andre Vegard Ulvang, som skal snakke om idrettens perspektiv på bærekraftig utvikling. Den tidligere mangedobbelte VM- og OL-mesteren, leder i dag langrennskomiteen i Det internasjonale skiforbundet, som de siste årene har uttrykt bekymring flere ganger for klimakrisen med mer snøfattige vintre som konsekvens. 

 

Landslagstrenerne kommer

Og det er flere interessante deltakere på agendaen denne dagen. Et idrettslig perspektiv enda nærmere utøvernes hverdag, vil nok trenerne for henholdsvis herre- og kvinnelandslaget, komme inn på denne dagen.

Midt i en travel SkiTour setter nemlig både Eirik Myhr Nossum og Ole Morten Iversen av tid til å komme og snakke om dette viktige temaet. Et eksempel på hvordan en bærekraftig tilnærming preger akkurat dette arrangementet, er at utøverne skal ta bare tog og buss mellom arrangementene i Sverige og Norge. Gjør de ikke det, får de faktisk ikke delta i selve løpene. 

Men bærekraftig utvikling preger næringslivet også. Både SpareBank 1 og BDO samarbeider med Norges skiforbund (NSF), og står midt oppe i hver sine prosesser med implementering av bærekraftig utvikling som en del av selskapenes drift. Dette arbeidet vil konsernsjef Jan-Frode Janson fra SpareBank1 SMN, og administrerende direktør Martin Aasen i BDO, gi tilhørerne et spennende innblikk i. 

 

Nytt arrangement

SkiTour 2020 er et helt nytt arrangement på tvers av Norge og Sverige, med skiløp i Østersund, Åre, Meråker og Trondheim, fra og med 14.februar til og med 23.februar. Den svenske energigiganten Vattenfall er blant sponsorene av SkiTour-arrangementet, og det er derfor en glede at klimacoach i Vattenfall, Lars Ejeklint, har takket ja til å snakke om bærekraftig utvikling og viktigheten av å lære av andre. 

Fra norsk side er klimaforkjemper og styreleder i NorgesGruppens leverandør ASKO, Torbjørn Johannson, en naturlig stemme å ha med i dette seminaret. ASKO er blitt kjent for å satse tungt på hydrogendrevne lastebiler, blant annet. 

Selv om foredragene er noe av det viktigste med programmet denne dagen, vil arrangementet også ha en workshop-del, med muligheter for å ta simulere egne bærekraftsvalg og delta i diskusjon om dette viktige temaet med andre deltakere. For at alle skal kunne være med på dette med en felles kunnskap, blir det tidlig i seminaret en egen foredragsdel fra arrangørene, om bærekraftig utvikling og bærekraft som driver for vekst og lønnsomhet. 
 
Seminaret er åpent for alle, men passer best for ledere og mellomledere eller andre beslutningstakere i ulike virksomheter i Trøndelag. Det er begrenset med plasser på seminaret.

Meld deg på her.
 

Les mer om BDO i Trondheim her.