Fra resepsjonist til partner

Fra resepsjonist til partner

Truls EllingsenBilde: Truls er kun 29 år, og allerede partner. 

– Det har vært litt av en reise, sier Oftedal Ellingsen. 

Han har virkelig gått gradene i BDO. For snart ti år siden så han en utlysning på studentportalen på BI, der BDO søkte etter en resepsjonist. 

– Det var en perfekt deltidsjobb ved siden av økonomi-studiene. Det var også en fin døråpner. Et par år senere var jeg ansatt i BDO Business Services, sier han.

Truls tror det er en styrke han nå tar med seg inn i partnerskapet. 

– Det er en klar fordel at jeg har friskt i minne hvordan det er å være associate og nyansatt, sier han. 

 

 –  Det er kun mennesker

Oftedal Ellingsen har hatt mange ulike roller og oppdrag i BDO så langt. Blant annet har han vært leid inn som CFO i teknologi - og rådgivningsselskapet Webstep i overkant av ett år. 

– Det var med skrekkblandet fryd jeg takket ja. Det er et ansvar å være CFO for et børsnotert selskap med 500 ansatte. Det var ekstremt lærerikt, sier han.  

En viktig lærdom han tar med seg fra dette oppdraget og alle sine prosjekter er;

– Det er mennesker man jobber med uansett stilling og arbeidstittel. Min styrke er at jeg er flink med mennesker, og da også kunder. Jeg tror det er min viktigste egenskap i denne jobben. Det er deilig å gjøre noe man egentlig er litt redd for, så ser man at man klarer mer enn man tror, sier han.  

Truls legger til at han er takknemlig for alle mulighetene som har kommet hans vei i BDO. 

–  Jeg føler jeg har fått mange muligheter og mye ansvar fra dag én. Jeg har hatt ekstremt gode ledere som har hatt troen på meg og som har pushet meg i riktig retning, sier han. 

 

Sett ambisiøse mål

Oftedal Ellingsen tror at én av grunnene til at han nå blir partner er at han er god til å tenke kommersielt. 

–  Jeg tør å sette ambisiøse mål og er flink til å få med meg andre. BDO har hatt en eventyrlig vekst de siste årene. Ett av mine viktigste mål blir å bidra til videre vekst og å engasjere ansatte i dette, sier den nye partneren.  

Hans beste tips til de som ønsker å bli utvikle seg i BDO er å lene seg fremover og å tørre å sette ambisiøse mål. 

–  Hvis lederen din ikke pusher deg nok, finn en mentor eller en heiagjeng som utfordrer deg. Vær selvstendig og ta ansvar for egen utvikling. 

– Det er gøy å se at folk blomstrer, vi gjør alt vi kan for å utvikle mennesker og å gi ansvar her i BDO. Vi så tidlig at Truls er et talent som er utrolig flink til å se kundens behov og til å kommunisere det på en god måte. Jeg viste tidlig at han kom til å bli partner, sier Karl Ludvig Mauland, leder for BDO Regnskap, Stor-Oslo.

Les mer om hvordan det er å jobbe i BDO her.