Ridende revisor

Ridende revisor


Etter 13 år i utlandet flyttet Kari tilbake til hjemtraktene, der hun og familien på fire kunne slå seg på ned på gård med katt, hund og en stall med hester.

- Mannen min og jeg kjøpte faktisk småbruket usett da vi bestemte oss for å flytte etter flere år i Irland, ler Kari.

Han skulle fortsette å jobbe fulltid med hest, og jeg tok sats inn i et nytt yrke. Det er nå seks år siden. Etter fullført bachelor i økonomi og regnskap og en påfølgende master i revisjon i Dublin, der hun blant annet ble hedret med tittelen «student of the year», kom hun inn til intervju hos BDO på Gjøvik.

- Jeg fikk umiddelbart et godt inntrykk. Fokuset på utvikling og læring var viktig, i tillegg til de dyktige kollegaene og nettverket du får rundt deg.

 

Smidig overgang

Kari satset lenge på en ridekarriere, og jobbet blant annet på et stutteri i Danmark. Overgangen til et yrke som revisor har fungert godt, og det meste av fritiden brukes til hestehold og friluftsliv.

- Det er perfekt for meg og familien å bo i landlige omgivelser, og samtidig kunne kombinere det med en spennende jobb som bidrar til å støtte opp under det lokale samfunns- og næringslivet.

 

Bilde: Kari tester leiesyklene på Valdresflya sammen med Atle Hovi, eier og adm.dir. i Beitostølen Resort.

 

Alle muligheter lokalt

Med over 60 BDO-kontorer i hele landet er det mulig å gjøre karriere også utenfor de største byene. Blant kundene er det mange som verdsetter den lokale kjennskapen og tilhørigheten.

- Lokalt har vi alt du trenger, med et stort spekter av tjenester, men vi er samtidig et nært småkontor med i underkant av 40 ansatte. Vi går på jobb for å hjelpe virksomheter med å nå sine mål. Det er givende og gøy, sier Kari.

Jobben som revisor innebærer mye teamarbeid i et høyt tempo, og med mange varierte utfordringer.

- Det som likevel overrasket meg, er hvor tidlig man får tillitt. Man blir fort en sparringspartner for kunder av ulik størrelse, og må evne å se omgivelsene fra deres perspektiv.

 

Krav til kunnskap

BDO på Gjøvik er knyttet til region Stor-Oslo, som også gjør det mulig å jobbe med noen av de største selskapene i landet. Samtidig setter en variert kundeportefølje høye krav.

- Som revisor er du en kunnskapsperson. Det er forventet at du holder deg oppdatert på lover og regler. I tillegg kommer det stadig ny teknologi og arbeidsoppgaver. Det er spennende å ta del i utviklingen, sier Kari.

 

 

Betydningsfull kollega

Evnene og de personlige kvalitetene til Kari er det lite å utsette på skal vi tro Stig Hagen, partner og kollega ved Gjøvik-kontoret.

- Kari har utmerket seg helt fra hun begynte i BDO. Ikke bare er hun dyktig, tålmodig, arbeidsom – hun er også en empatisk medarbeider og leder, sier Stig.

Den gode innsatsen har resultert i tidlig personalansvar, og i sommer rykket Kari opp til å bli Manager. Det er vel fortjent, ifølge Stig.

- Hun betyr veldig mye for kontoret vårt, både faglig og sosialt.

Bilde: Kontorleder Stig Hagen, flankert av Katrine Nygård (t.v.) og Anita Gunby, partnere ved kontoret på Gjøvik.

 

Folk først

Gjennom alt fra opplæring, fadderordning, tverrfaglig samarbeid og videreutdannings – og lederprogrammer legger BDO til rette for at medarbeidere skal lykkes og nå sine mål.  For Kari er målet å spesialisere seg ytterlige innenfor en eller flere bransje, og ta steget videre til Senior Manager.

- Det er fint å bli utfordret litt – og stas å bli satset på. Det er folk i fokus her, fine grunnverdier og man blir sett for den man er. Da er det fullt mulig for en hestejente å bli skikkelig god i noe annet også, smiler hun