1:

Vær obs på svindelforsøk i sommer

20. juli 2023

En kjent svindelmetode ser ut for å øke i omfang i sommer. Kriminelle forsøker å utnytte at guarden kan være nede ferien. Vi ber kunder om å være obs. Bedrifter blir utsatt for en kombinasjon av smishing og phishing, det vil si forfalskede e-poster, telefonsamtaler eller SMS-er, der avsender har til hensikt å lure til seg informasjon som de kan misbruke.

BDO er kjent med at noen av våre kunder har blitt utsatt for svindelforsøk. Det ser ofte ut til å knytte seg til bedrifter som har gjort et revisorskifte eller andre endringer som har blitt kunngjort i Brønnøysundregistrene.

I svindelforsøket kan nøkkelpersoner i bedriften bli oppringt av kriminelle som hevder å være fra BDO, samarbeidspartnere eller leverandører, med det formål å få deg til å oppgi private passord eller BankID. Vi kjenner til flere tilfeller der kriminelle har utgitt seg for å være fra BDO eller en av våre konkurrenter. En mulig inngang kan være en henvisning til en nylig endring eller registrering i Brønnøysundregistrene.

BDO innhenter aldri slik informasjon over telefon. Vi ber heller aldri om å få tilsendt personlig innloggingsinformasjon på e-post eller SMS. Vi ber deg derfor være ekstra oppmerksom på denne typen henvendelser. 

Har du spørsmål eller mistanke om potensielle svindelforsøk der avsender har utgitt seg for å være fra BDO? Ta direkte kontakt med din kundekontakt.