• BDO-Mila

BDO-Mila

BDO-Mila er et terrengløp som passer for de fleste. Rundt om i landet skaper vi hvert år en arena der alle skal kunne få oppleve tilhørighet, mestring og glede gjennom fysisk aktivitet sammen med andre. Det er gratis å delta, og velge om du vil løpe på tid eller ei.

BDO-Mila er for alle. Sammen med lokale idrettslag og Redd Barna skaper BDOs kontorer en felles lokal arena der alle kan komme seg ut og være med, med gleden over fysisk aktivitet som fellesnevner.  

På Micromila stiller småtassene til start. Noen trenger hjelp for å fullføre de 500 meterne, men alle kommer i mål. Minimila er for dem som synes at 5 km uten tidtaking er det rette for dem. Mosjonsmila er for dem som vil løpe 10 km uten tidtaking, mens Utfordreren er 10 km med tidtaking, og du kan ta opp kampen med naboen. 

Lokale idrettslag og talenter møtes på BDO-Milas arenaer landet rundt. Mosjonist eller småknøtt, svømmetalent eller dame i syklubben, på BDO-Mila møter du helter fra ulike idretter, som heier deg frem over målstreken og inspirerer til idrettsglede.   

Effektene av fysisk aktivitet er mange. I tillegg til bedre fysisk og psykisk helse kan det skape mestringsfølelse, samhold og glede, som vi kan ta med inn på andre arenaer i livet. Fysisk aktivitet er også en av nøklene i kampen mot utenforskap. Vi bruker BDO-Mila til å rette oppmerksomhet mot barn og unge som opplever at de er utenfor. Vi bruker vår stemme til å styrke Redd Barnas kampanje «Alle barn og unge har rett til lek og fritid».  

Siden den første BDO-Mila ble blåst i gang i 2011 har lokalsamfunn over hele landet tatt del i denne løpsfesten. I 2019 gikk startskuddet på Lillestrøm 14. mai. Da vi avsluttet i Holmenkollen 20. juni hadde vi vært innom Fredrikstad, Trondheim, Bergen, Harstad, Tønsberg, Skien og Molde. Siden 2011 har BDO-Mila vært gjennomført hele 74 ganger, med mange tusen deltakere årlig.

BDO-Mila 2020 og 2021 ble avlyst på grunn av Covid-19.