Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en mer personlig brukeropplevelse. Ved å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. Vennligst les vår PERSONVERNERKLÆRING for mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan du kan slette eller blokkere dem.

Uganda - for å sikre barnas rett til utdanning

Vårt nye «Utdanning for fremtiden»-prosjekt med Redd Barna finner sted i Nord-Uganda. Her skal Redd Barna jobbe med ca. 90 skoler. Redd Barna-programmet i Gulu-distriktet i Northern Region dekker 52 skoler, mens det er 38 skoler i Karamoja Region. Til sammen styrkes utdanningstilbudet for ca. 40.000 barn i de to regionene. 

Arbeidet i denne regionen er allerede påbegynt og innarbeidet i Redd Barnas organisasjon, men i tråd med føringene i avtalen mellom Redd Barna og Norad vil innsatsen økes i dette området fra 2019.

Regionen er i ekstrem nød, og skolesystemet ligger nede. Her trengs det betydelig innsats før barna opplever en hverdag i tråd med Quality Learning Framework, Redd Barnas rammeverk for utdanningsarbeid.

Redd Barnas regionskontor ligger i byen Gulu, som vil være utgangspunktet for BDOs engasjement.

 

Save the Children - Active learning from EyeOpenerWorks on Vimeo.

Hvordan skal vi bidra?

Hovedbolken av vår økonomiske støtte går til Redd Barnas arbeid i Nord-Uganda fra 2020. 

I tråd med FNs Leave no one Behind skal vi sammen med Redd Barna bidra til at alle barn - uavhengig av for eksempel kjønn, funksjonshemming eller økonomisk situasjon - får tilgang til utdanning, og at denne er av bedre kvalitet enn i dag. 

Vårt felles bidrag i Nord-Uganda skal gi tryggere skoler og samfunn, og forbedre barnas regne-, lese- og skriveferdigheter. Vi skal forbedre lærernes faglige utvikling, øke foreldrenes kunnskap og engasjement, og sikre barns egen medvirkning. Samtidig skal vi jobbe for at det praktiske er på plass, som skolebøker og annet materiell, toaletter og trygge skolebygninger. 

Samtidig skal myndighetenes kapasitet til å oppfylle barns rettigheter, inkludert barns rett til kvalitetsutdanning styrkes. Foreldre, skoleledelse, lokale utdanningsmyndigheter og lærere vil alle være en del av programmets målgruppe. 

Vår ambisjon er å skape en varig positiv endring for hele lokalsamfunnet, slik vi har fått til i Kambodsja.
 

Hvorfor Nord-Uganda?

Behovet er enormt. Nord-regionen har noen av de laveste utdanningsresultatene i Uganda. Dette forklares blant annet av dyp fattigdom og langvarige konflikter som har stoppet utviklingen i flere tiår.

Ord blir fattige for å forklare situasjonen i regionen. Mange gis ikke muligheten til å gå på skole, eller faller fra underveis. Jentebarn i skolealder holdes hjemme fordi de må bidra til husholdningen. Andre blir giftet bort som tenåringer, eller blir gravide så tidlig som i 12-13 års alderen.

Skolegang for barn med funksjonsnedsettelser prioriteres ofte ikke av familien, skolebygningen og undervisningen er ikke tilpasset barnas behov og det er ofte stigma knyttet til funksjonsnedsettelser.

De barna som faktisk er i skolen oppnår dårlige resultater fordi skolemiljøet ikke er trygt. Mange lærere praktiserer fortsatt disiplinær vold, klasserommene er fylt til randen og skolene er i elendig forfatning. De mangler materiell, lærerne er ukvalifiserte og lærerfraværet er høyt.

Redd Barnas innsats er med andre ord kritisk for å endre fremtiden til mange tusen barn. Vi tar del i deres prioriteringer og er med dem dit hvor de mener vårt bidrag er av aller størst verdi.

Utdanning for fremtiden

Under Redd Barna-fanen Utdanning for fremtiden bidrar BDO med økonomiske midler til store utdanningsprosjekter internasjonalt. Vi gir i tillegg økonomisk bistand til Redd Barna knyttet til akutte tiltak i kriser og krig.

Les mer her

BDO-Mila

I Norge arbeider vi også sammen på strategisk nivå, gjennom Redd Barnas kampanje «Alle barn og unge har rett til lek og fritid». I spissen for dette arbeidet er mosjonsløpet BDO-Mila, der vi sammen med langrennslandslaget, Redd Barna og lokale idrettslag skaper en arena hvor alle er velkomne.

Les mer her

Pro bono og rådgivning

Hvert år bidrar BDOs rådgivere med flere hundre pro bono timer til Redd Barna. På denne måten kan vi støtte Redd Barnas viktige arbeid med utgangspunkt i det vi kan best.

Les mer her

Uganda

Vårt nye «Utdanning for fremtiden»-prosjekt med Redd Barna finner sted i Nord-Uganda. Arbeidet i denne regionen er allerede påbegynt og innarbeidet i Redd Barnas organisasjon, men innsatsen økes nå i dette området.

Les mer her

Kambodsja

Hjelpen nytter! Sammen med Redd Barna har vi siden 2013 bidratt til en tryggere og bedre skolehverdag for mer enn 50 000 barn. Etter mange år med målrettet utdanningsarbeid i Kambodsja er landet på rett vei.

Les mer her