Lansering Bygg- og anleggsanalysen 2019 - Oslo

Dato: 26. september 2019
Tid: 08.00 - 10.30
BDO
Munkedamsveien 45
Vika Atrium, Oppg. A, 7. et.
  Oslo
veibeskrivelse

Henning Dalsegg
Email
  • Presentasjon av Bygg- og anleggsanalysen 2019 - Konkurransekraft og bærekraft i et krevende marked

Bygg- og anleggsbransjen er en av Norges største med 246.000 ansatte og en omsetning på over 560 milliarder kroner. Hvert år gjennomfører BDO en omfattende analyse av denne bransjen, basert på data fra mer enn 12000 selskaper fra hele verdikjeden, samt målrettede spørreundersøkelser. Dette gir oss unik innsikt i de mulighetene og utfordringene bransjen står overfor – og hvordan disse best kan adresseres.

Denne innsikten vil vi dele med kunder, samarbeidspartnere andre med interesse for bransjen. 26 september inviterer BDO til seminar der vi vil presentere nøkkelfunn fra årets analyse. I tillegg samler vi et knippe nøye utvalgte eksperter som bidrar til å kaste lys over noen av de problemstillingene analysen peker på.

Årets bransjeanalyse fokuserer blant annet på utvikling i vekst, lønnsomhet og konkurranseforhold i de ulike bransjesektorene, nasjonalt og regionalt. Vi stiller også spørsmål om vi bygger på en måte som er tilstrekkelig bærekraftig med tanke på miljø og kostnader, og om dagens bransjestruktur er under press.


Program:

Lansering av Bygg- og anleggsanalysen 2019
Henning Dalsegg, Olav Kvaalen og Thomas Lidsheim fra BDO.
Presentasjon av årets analyse

Sparer enorme summer med gjenbruk
Olav Line, Administrerende direktør, Mustad Eiendom
En firedel av norsk avfall kommer fra byggebransjen. Mustad Eiendom har tatt bærekraft på alvor og skal utvikle bydelen Lilleaker med stor andel materialgjenbruk og sirkulære byggemetoder. Mustad Eiendom har en forventing om en besparelse på 1,5 mrd i prosjektet og en vesentlig reduksjon av CO2 utslipp på ca. 28.000 tonn. Olav Line vil dele erfaringer fra prosjektet og snakke konkret om hvordan Mustad Eiendom har jobbet for å spare økonomi og klima.

De beste folka
Bård Frydenlund, Konserndirektør HR, Kommunikasjon og Sverige, AF Gruppen
Ett av AF Gruppens suksesskriterier har vært utvikling av de beste folka. Bård vil ta oss gjennom hvordan AF Gruppen jobber med utvikling av flinke folk, ledere og «AF-kulturen». Bård vil også ta oss gjennom hvordan AF Gruppen jobber systematisk med risikostyring fra prosjekter og opp til konsernnivå.

Banken som støttespiller i markedet
Olav T Løvstad, Leder for Seksjon Eiendom & Entreprenør i DNB
Finansieringskilden er en viktig premissgiver for aktiviteten i bygg og anleggsmarkedet. Olav vil med sin innsikt og erfaring dele hvilke vurderinger som legges til grunn i bankenes utlånspraksis. Hvilke karakteristika kjennetegner prosjekter og kunder som finansieres? Bærekraft og grønne lån er også på full fart inn i markedet; her vil Olav dele noen interessante analyser og undersøkelser.

Oppsummering/spørsmål 
 
Det vil bli servert enkel frokost kl 08:00 - 08:30. Seminaret er gratis.

Meld deg på

 

Delta i BDOs spørreundersøkelse som vil bli presentert under seminaret!
Delta i undersøkelsen