Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en mer personlig brukeropplevelse. Ved å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. Vennligst les vår PERSONVERNERKLÆRING for mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan du kan slette eller blokkere dem.

Arv og generasjonsskifte

Dato: Tilgjengelig inntil videre
Tid: Webcast
BDO
web
Webinar  

Anne Taran Tjølsen
Email
  • Velkommen til seminar i BDO

Du er kanskje blant de som vurderer et generasjonsskifte fordi du har hørt at arveavgiften kan komme tilbake med en eventuell ny regjering? I vårt webinar gjennomgår vi noe av det du bør tenke på før du foretar deg noe.

Flere aviser har skrevet om store aksjeposter som er blitt overført til neste generasjon, uten skatt for foreldrene og uten arveavgift for barna. Det er høyst usikkert om og i hvilken form en arveavgift eventuelt kommer tilbake, men det som er sikkert er at det neppe blir gunstigere med generasjonsskifter enn slik det er akkurat nå.

Vi gjennomgår noen sjekkpunkter du bør tenke på om du vurderer et generasjonsskifte, bl.a:
• Hvilke verdier ønsker du å overføre til barna mens du selv lever, og hvilke verdier ønsker du overført først etter din bortgang?
• Hva skal til for at gaver får tilstrekkelig realitet?
• Er det behov for omorganiseringer eller å optimalisere selskapsstrukturer for å forberede et generasjonsskifte?
• Hva bør reguleres i aksjonæravtaler og sameieavtaler?

Webinaret er et opptak av et live-webinar som ble holdt 14. oktober 2020 av advokatene Anne Taran Tjølsen og Trine Agathe Lorentzen, BDO Advokater.  Det er gratis, og egner seg for dagens og kommende bedriftseiere, samt andre arvinger.

Meld deg på