Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en mer personlig brukeropplevelse. Ved å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. Vennligst les vår PERSONVERNERKLÆRING for mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan du kan slette eller blokkere dem.

SAF-T: Fristen nærmer seg - er virksomheten din klar

Dato: Tilgjengelig inntil videre
Tid:

  

PC Nilssen
Email
  • Velkommen til webcast fra BDO

SAF-T er et standardformat for utveksling av regnskapsdata, og skal gjøre det enklere å oversende regnskapsdata til offentlige myndigheter på forespørsel. Kravet om mulighet til elektronisk oversending gjelder alle bokføringspliktige som fører regnskapet elektronisk, det vil si de aller fleste i dag.

Fra 1. januar 2020 ble SAF-T obligatorisk. Krav om å oversende slike filer kan komme når den første regnskapsperioden i 2020 er ferdig. For de fleste virksomheter skjer dette når mva-meldingen for 1. termin er levert.

Det er alltid den bokføringspliktige som har ansvaret for levering i henhold til SAF-T overfor offentlige myndigheter. Ansvaret kan ikke delegeres til leverandøren av regnskapssystemet eller ekstern regnskapsfører, men oppgaven med å ivareta funksjonalitet og leveranse av filer kan delegeres.

Delta på våre 2 webcasts:

Del 1:
- Bakgrunnen for SAF-T og hva SAF-T egentlig er
- Kort om gjeldende regelverk om SAF-T
- Konsekvenser ved brudd på kravene

Del 2:
- Strukturen i SAF-T filen
- Hvordan forberede seg på SAF-T

Foredragsholderne:
Jan Terje Kaaby (webcast 1) er Senior Manager i Fagavdelingen i BDO. Han er statsautorisert revisor og autorisert regnskapsfører. Jan Terje har jobbet med bokføringsreglene siden 2004, blant annet i Bokføringsstandardstyret. Han er også forfatter av «Bokføringsloven med kommentarer».

Kim Huu Luong (webcast 2) jobber som tekniker i SAF-T teamet i BDO. Han har siden høsten 2019 bistått virksomheter med kartlegging, implementering og kvalitetssikring av SAF-T fil i deres systemer. Han har hatt hovedansvaret for prosessen med teknisk tilrettelegging av SAF-T.
 

BDOs Webcast er gratis, og egner seg best for daglig ledere, økonomi- og regnskapsledere i SMB.  Video 2 kan også sees av alle, men er mer rettet mot regnskapsansvarlig, og den som skal sørge for den tekniske gjennomføring.  Etter påmelding får du tilsendt link til de to innleggene.

Meld deg på