Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en mer personlig brukeropplevelse. Ved å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. Vennligst les vår PERSONVERNERKLÆRING for mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan du kan slette eller blokkere dem.

SAF-T: Fristen nærmer seg - er virksomheten din klar

Dato: 31. desember 2021
Tid: 03.36 - 10.30

  

PC Nilssen
Email
  • Velkommen til webcast fra BDO

SAF-T er et standardformat for utveksling av regnskapsdata, og skal gjøre det enklere å oversende regnskapsdata til offentlige myndigheter på forespørsel. Kravet om mulighet til elektronisk oversending gjelder alle bokføringspliktige som fører regnskapet elektronisk, det vil si de aller fleste i dag.

Fra 1. januar 2020 ble SAF-T obligatorisk. Krav om å oversende slike filer kan komme når den første regnskapsperioden i 2020 er ferdig. For de fleste virksomheter skjer dette når mva-meldingen for 1. termin er levert.

Det er alltid den bokføringspliktige som har ansvaret for levering i henhold til SAF-T overfor offentlige myndigheter. Ansvaret kan ikke delegeres til leverandøren av regnskapssystemet eller ekstern regnskapsfører, men oppgaven med å ivareta funksjonalitet og leveranse av filer kan delegeres.

Delta på våre 2 webcasts:

Del 1:
- Bakgrunnen for SAF-T og hva SAF-T egentlig er
- Kort om gjeldende regelverk om SAF-T
- Konsekvenser ved brudd på kravene

Del 2:
- Strukturen i SAF-T filen
- Hvordan forberede seg på SAF-T

Foredragsholderne:
Jan Terje Kaaby (webcast 1) er Senior Manager i Fagavdelingen i BDO. Han er statsautorisert revisor og autorisert regnskapsfører. Jan Terje har jobbet med bokføringsreglene siden 2004, blant annet i Bokføringsstandardstyret. Han er også forfatter av «Bokføringsloven med kommentarer».

Kim Huu Luong (webcast 2) jobber som tekniker i SAF-T teamet i BDO. Han har siden høsten 2019 bistått virksomheter med kartlegging, implementering og kvalitetssikring av SAF-T fil i deres systemer. Han har hatt hovedansvaret for prosessen med teknisk tilrettelegging av SAF-T.
 

BDOs Webcast er gratis, og egner seg best for daglig ledere, økonomi- og regnskapsledere i SMB.  Etter påmelding får du tilsendt link til de to innleggene.

Meld deg på