• SMB-barometeret Trøndelag

Vi har tatt temperaturen på norske SMBer

BDOs SMB-barometer tar temperaturen på små og mellomstore bedrifter (SMB) i Norge. Med utgangspunkt i 1200 intervjuer med virksomhetsledere fra hele landet, gir SMB-barometeret ny og viktig innsikt i hvordan SMBene ser på fremtiden og hvordan de jobber med bærekraft og digitalisering.  

Undersøkelsen er gjennomført av Norstat og Varde Hartmark og de 1200 virksomhetene representerer et tverrsnitt av norske SMBer med tanke på geografi og omsetning. I tillegg tar undersøkelsen særlig for seg noen av de største bransjene i SMB. 

SMB-barometeret er tilgjengelig både på nasjonalt nivå og fylkesvis. 

Nedenfor får du innblikk i nøkkeltallene for Trøndelag og du kan laste ned hele rapporten.

Stabile SMBer i Trøndelag


"Det er større pessimisme blant SMBene i Trøndelag sammenlignet med i fjor. Da var optimismen stor, og nær halvparten av bedriftene forventet omsetningsvekst. Nå er det redusert til én fjerdedel, og like mange er pessimistiske, som optimistiske.

Tilsvarende svarte 38 prosent av bedriftene i fjor at de forventet å bemanne opp de neste tolv månedene, nå er det kun 20 prosent som forventer vekst i arbeidsstokken. Det er økte kostnader på innsatsfaktorer og økte energipriser som er største hindre for positiv utvikling.

Vi er inne i en utfordrende tid for mange, og selv om det ser noe mørkt ut er det ikke helsvart. En stor andel av bedriftene tror ikke på vekst i 2023, men de aller fleste tror at de vil ligge på samme nivå som i 2022. Vi ser det samme bildet hos mange av våre kunder. Det er en del som har det tøft, men de fleste klarer seg foreløpig ganske godt."- Tom Aleksandersen, partner og kontorleder BDO i TrondheimLes hele rapporten

Nøkkeltall


Har du spørsmål? Ta kontakt

Marit Kaarbø Løvold
Kommunikasjonsrådgiver
Tlf:+ 47 990 29 507
E-post: [email protected]