Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en mer personlig brukeropplevelse. Ved å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. Vennligst les vår PERSONVERNERKLÆRING for mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan du kan slette eller blokkere dem.
  • Stopp nettfiske!

Bevisstgjøring av ansatte

 

I 2018 var Norge blant landene i verden som ble mest utsatt for phishing-angrep, der angriperen forsøker å manipulere offeret til å begå konkrete handlinger, som for eksempel å oppgi brukernavn og passord på en falsk påloggingsside. I Norge er vi utsatt for slike angrep fordi vi er et digitalisert land, med store verdier og kanskje en litt naiv befolkning – de færreste forventer å bli svindlet.

 

Fra før av vet vi at ca 90 % av dataangrep skjer via e-post, men i nyere tid har vi i BDO Cybersecurity observert en kraftig økning i antallet phishing-angrep rettet mot oss og mot våre kunder. Vi har i tillegg observert en økende grad av kompleksitet og skreddersøm av disse angrepene. Blant annet har vi sett at enkelte trusselaktører har blitt i stand til å forbigå tofaktorautentisering, som tidligere har blitt sett på som det ultimate skjoldet mot phishing-angrep. 

 

Finansielle og omdømmemessige tap

Et vellykket phishing-angrep kan ha alvorlige konsekvenser for en virksomhet, utover tap av systemer og informasjonsverdier. Kriminalitets- og sikkerhetsundersøkelsen i Norge (KRISINO) 2019 påpeker at over halvparten av dataangrep regnes å forårsake økonomisk skade for minst 4,3 millioner kroner. I tillegg viser en undersøkelse gjennomført av KPMG at 58 % av respondentene i en undersøkelse ville vært mindre villige til å bruke tjenestene til et selskap som har vært utsatt for et slikt angrep. I tillegg til tap av informasjonsverdier, kan dermed phishing-angrep medføre både finansielle og omdømmemessige tap.

 

E-læringskurs i nettfiske

Fordelen med at de aller fleste dataangrep skjer via e-post, er at det er relativt lett å bevisstgjøre ansatte og trene dem opp til å ikke "bite på kroken". Dette kan vi i BDO bistå med. Vårt egenutviklede e-læringskurs i nettfiske, lærer dine ansatte hvordan de kan identifisere phishing-angrep gjennom tre kursmoduler med økende vanskelighetsgrad. Prisen er kr 7 500 eks. MVA pr. kursmodul.

Bestill nedenfor, og få tilsendt kurslenkene på e-post i dag. 
 

Loading...