• Nettfiskeøvelser

Nettfiskeøvelser

Bevisstgjøringskurs som beskytter virksomheten mot svindel og trusler via e-post. Gjennom øvelse og økt kompetanse lærer de ansatte å fange opp faresignaler og oppdage mistenkelige e-poster. På den måten reduserer man risikoen for industrispionasje, ID-tyveri, informasjonstyveri, direktørsvindel, løsepengevirus og andre hendelser som kan påføre virksomheten og den enkelte medarbeider store verditap.

 

Kursdeltakerne lærer blant annet

  • hvordan man oppdager falsk e-post
  • hva som er konsekvensene av at passord kommer på avveie
  • hvor utsatt virksomheten er for digitale trusler via e-post

 

E-læring kombinert med nettfiskeøvelser

Kurset består av tre e-læringsmoduler som kan gjennomføres på PC, nettbrett og mobil. Det tar mellom 5 og 10 minutter å gjennomføre hver modul.

Mellom læringsmodulene mottar deltakerne fiktive e-postangrep med økende vanskelighetsgrad. Resultatene fra angrepene presenteres i en sluttrapport, som kan benyttes i planlegging og gjennomføring av ytterligere bevissthetsskapende sikkerhetsarbeid i virksomheten.

 

Rundt 90 % av alle dataangrep skjer via e-post

Med e-post som angrepsverktøy får trusselaktørene direkte kontakt med ledere og medarbeidere. Metoden kalles sosial manipulasjon og brukes av alle typer trusselaktører, som etterretningstjenester, organiserte kriminelle, aktører som driver industrispionasje og svindlere. Intensjonen er å få virksomheter til å utlevere informasjon eller utføre handlinger som kan skade virksomheten. Resultatet er ofte at kredittkortinformasjon eller brukernavn og passord kommer på avveie, at penger overføres til trusselaktører eller at skadelig programvare som gir uautorisert tilgang til virksomhetens datanettverk installeres.

Vi skreddersyr nettfiskekurs for virksomhetens ledelse eller ansatte. Ta kontakt for å vite mer om hvordan din virksomhet kan redusere risikoen for dataangrep via e-post.

 

Pris

  • En phishing-test av deres ansatte, inkludert en rapport over funn, koster fra kr. 10 000 pr. test
  • En komplett kurspakke bestående av tre interaktive kursmoduler, koster fra kr 25 000.  

(alle priser eks. MVA)

 

Kontakt oss her

 

Loading...