Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en mer personlig brukeropplevelse. Ved å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. Vennligst les vår PERSONVERNERKLÆRING for mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan du kan slette eller blokkere dem.
  • Involvering

Aktivt trepartssamarbeid med involvering for å finne de beste løsningene

Ved arbeid med kommunesammenslåing er det viktig å ivareta lokale kulturer og identiteter, lokaldemokrati og innbyggerengasjement. Kommunens medarbeidere må også involveres på en god måte. Da blir løsningene bedre og eierskapet riktig.

Store og bærekraftige forbedringer skapes innenfra

Gjennom å legge til rette for reell involvering og medvirkning mellom politisk ledelse, administrasjonen og medarbeidere legges et godt grunnlag for å finne de beste løsningene for alle interessenter. Det å skape arena for å finne slike bærekraftige forbedringer, som skapes innenfra i virksomhetene, er ofte nøkkelen for å lykkes med sammenslåinger. Denne involverende arbeidsformen passer også norske kommuner godt, siden de har lang tradisjon for samarbeid mellom politikere, administrasjon og ansattes representanter.

Partssamarbeidet og «merdemokrati» er spesielt viktig

Et godt samarbeid mellom partene i arbeidslivet er avgjørende for å lykkes med kommunesammenslåinger. Arbeidet med sammenslåing innebærer at vi kan bevege oss inn i nytt og uvant terreng der nye former for samarbeidet kan være påkrevd. I slike situasjoner er det viktig å legge til rette for mer demokrati, ved å engasjere fagforeningene mer enn det som er vanlig. Samtidig forutsettes det at tillitsvalgte arbeider for å finne løsninger på vegne av helheten. Det er viktig å påpeke at forhandlingsinstituttet består, men det må håndteres separat der det er behov for å løfte saker ut av samarbeidsgruppene for en partsavklaring gjennom forhandlinger.

Loading...