Vender tilbake til BDO som ny partner i Risk Advisory Services

Vender tilbake til BDO som ny partner i Risk Advisory Services

Arnt Olav Laueng Aardal kommer fra stillingen som Director of Investigations i Telenor ASA.

- Da jeg ble spurt om å komme tilbake til BDO, var jeg ikke vond å be, forteller den erfarne juristen og compliance-eksperten. 

Aardal har bred erfaring fra Utlendingsnemda og som politiadvokat i Asker og Bærum politidistrikt. Han har også vært Head of Compliance for Bisnode AS, og kommer senest fra rollen som Director of Investigations i Telenor ASA. Frem til 2018 var han i en fireårsperiode også en del av BDOs avdeling for compliance og gransking. Nå går han inn i en ny rolle som partner og rådgiver i Risk Advisory Services.

Til daglig bistår Risk Advisory Services i BDO små og store virksomheter over hele landet med å videreutvikle løsninger som sikrer dem god risikohåndtering. Aardal har kjernekompetanse innenfor compliance, gransking og personvern. Han vil spille en viktig rolle i utviklingen av fremtidens rådgivningstjenester i BDO.

- Jeg er veldig glad for å få Arnt Olav med på laget igjen. Han styrker utvilsomt kompetansen og leveransekraften i Risk Advisory Services. Han har lang og bred erfaring fra «begge sider av bordet», både som advokat og compliance-leder i en stor virksomhet. Hver eneste dag hjelper vi våre kunder med å ta kloke valg. Da er denne typen erfaringskompetanse svært relevant, sier partner og avdelingsleder Henrik Dagestad.

 

- Virksomheter må forstå risikobildet sitt.

Aardal kjenner godt til BDO fra tidligere. Fra 2014 til 2018 var han en del av BDOs granskingsenhet, og sentral i utviklingen av tjenesteområdet personvern.  Han forteller at han ble glad da muligheten til å vende tilbake til BDO dukket opp. 

- Jeg kjente at jeg savnet BDO. BDO har et fantastisk arbeidsmiljø der alle tar vare på hverandre og gjør det de kan for å hjelpe teamet å vokse faglig. I tillegg får jeg kollegaer med stor faglig integritet som jeg setter stor pris på, forteller han.

BDOs nye partner har to klare råd til virksomheter som skal rigge seg for fremtiden:

- Risikostyring blir stadig viktigere for bedrifter av alle størrelser. I en tid mer flere regulatoriske krav og økte forventinger fra kundene, er det avgjørende at virksomheter forstår risikobildet sitt, og får på plass en strategi for hvordan denne risikoen kan begrenses. I tillegg tror jeg norske virksomheter gjør klokt i å gi CSR-arbeidet sitt større fokus, særlig knyttet til bærekraft. Dette er et felt i rask og kontinuerlig utvikling, hvor både ny lovgivning, senest den nye åpenhetsloven, og krav fra forbrukerne tydelig viser hvor viktig dette er – og vil fortsette å være.

 

Utvikler fremtidens rådgivnings- og risikotjenester

Norske virksomheter står overfor et stadig med dynamisk og komplekst risikobilde. For å tilby enda mer tverrfaglige og helhetlige risikotjenester samlet vi tidligere i år to av BDOs fremste spesialistmiljøer – compliance og gransking, samt sikkerhet og IT-risiko - i èn avdeling.

- Risk Advisory Services skal være en spydspiss for innovasjon, faglig utvikling og kompetanseheving knyttet til fremtidens risikotjenester. Vi skal fortsette å bygge landets råeste miljø innen risikotjenester, og opplever stor etterspørsel etter disse tjenestene. Med Arnt Olav med på laget er vi nå enda bedre rustet for å møte kundenes behov i fremtiden, avslutter Dagestad.

 

Les mer om risikostyring i BDO her.