- Aldri opplevd lignende vekst

- Aldri opplevd lignende vekst

BDO Regnskap har hittil i år kapret over 1400 nye kunder. – Hele regnskapsmarkedet er i vekst og vi tar markedsandeler, sier Andreas Ystgaard Tjemsland, leder for BDO Regnskap.

BDO Regnskap har vokst godt de siste årene, men den siste tiden har det virkelig vært et taktskifte. 

– Det er sjelden at vi opplever et så godt tilfang av nye kunder som vi gjør nå.  Det er tydelig at vi gjør noe rett, sier Andreas Ystgaard Tjemsland. 

På kundelisten over nye store kunder er blant annet Aker Horizons, Webstep, Vipps, og FSN Capital Partners. 

 

Flere faktorer

– Vi har rigget oss for vekst over lengre tid. Vi har et oppsett som gjør at vi leverer komplette tjenester til kunden, som gjør at vi blir «one stop shop». Det aller viktigste er kanskje at vi har gode digitale løsninger til kundene våre både gjennom egne digitale løsninger og gjennom partnerskap med en rekke underleverandører. Det gjør at kundene får akkurat den løsningen som passer dem best, sier Tjemsland. 

Han legger til at BDO også er en global aktør. 

 – Det gjør at det blir sømløst for kunder som jobber internasjonalt. Lokasjon spiller ingen rolle, det er et klart konkurransefortrinn, sier Tjemsland. 

 

Fragmentert bransje

BDO Regnskap har mer enn doblet omsetningen sin de siste fem årene. I 2017 var omsetningen på nær 300 millioner kroner, i år nærmer omsetningen seg 800 millioner kroner.  

– Vi har først og fremst vokst organisk. Når vi har foretatt oppkjøp har det ikke vært for å øke porteføljen, da har det vært for å få kompetanse eller lokal forankring, sier Tjemsland. 

Regnskapsbransjen er fragmentert og består av mange små aktører. Det har skjedd en konsolidering, men hvis man ser på de ti største aktørene i bransjen har de til sammen kun en markedsandel på 31 prosent og står for en omsetning på 5,7 milliarder kroner, viser tall fra Regnskap Norge. 

– Vi er blant de største aktørene i bransjen og det er klart at størrelse gir oss et fortrinn i forhold til kompetanseutvikling, bygge robuste leveranseteam og være i tet på det faglige, sier han. 

BDO er det eneste av de store revisjonsselskapene som tilbyr regnskapstjenester.