BDO heiser regnbueflagget!

BDO heiser regnbueflagget!

I juni vil vi i BDO feire Pride og heise regnbueflaggene. Arbeidslivet skal ha plass til alle, men vi vet at det er mange LHBT-personer som synes det er vanskelig å være åpen på jobb. Vi vil jobbe for at BDO-ere og næringslivet skal bli mer bevisste sine ubevisste fordommer, og skape en enda mer inkluderende arbeidsplass. 

– Alle skal føle seg trygge og inkluderte på jobb – uavhengig av hvem de er og hvem de elsker. Vi skal ikke ha det sånn at noen føler de ikke kan være åpne. Det er viktig for oss å bidra til at samfunns- og næringslivet er et sted der alle kan være seg selv, sier administrerende direktør i BDO, Martin Aasen. 

Bilde: Håvard Utne Øxnevad, leder for BDO Pride, snakker med administrerende direktør Martin Aasen om viktigheten av Pride markeringen

– Vi må anerkjenne utfordringene LHBT-personer kan møte i arbeidslivet og jobbe for å fjerne dem, sier HR-direktør i BDO, Kristina Bors. 

BDO aktiverer nå sitt nettverk av bærekraftsambassadører for å gjøre Pride-feiringen synlig på kontorer over hele landet. 

– Vi må bli mer bevisste våre ubevisste fordommer for å bli en mer inkluderende arbeidsplass, og synliggjøre hvordan hver enkelt kan bidra til at alle kan være seg selv på jobb. En skeiv kollega kan for eksempel oppleve å bli spurt om hva hun heter når han sier at han har samboer, og må da også forklare sin legning. Det kan handle om så enkle ting som hvordan vi bruker språket i hverdagen, eller om å synliggjøre og være tydelig på at alle har like muligheter hos oss, sier Bors. 

I tillegg til en intern bevisstgjøringskampanje og etablering av et alliert-nettverk i BDO, som oppfordrer alle til å synliggjøre sin støtte til skeives rettigheter, skal alle medarbeidere ta kurs i mangfold i løpet av året. Alle med en lederrolle skal i tillegg få opplæring i mangfoldsledelse. Dette er en del av et større initiativ for å jobbe mer målrettet med mangfold og inkludering. 

– For å være en åpen og inkluderende arbeidsplass må alle ha kunnskap og forståelse for sin rolle i mangfoldsarbeidet. Slik skal vi sikre at vi jobber målbevisst med dette året rundt, ikke bare den måneden logoen får regnbuefarger, avslutter Kristina Bors.