BDO henter fra Schibsted

BDO henter fra Schibsted

BDO styrker sin satsning på Financial Effectiveness og har nå ansatt Knut Strøm Enersen (40) som leder for tjenestene innenfor dette området.


Bilde: Knut Enersen kommer til BDO fra stillingen som «Head of Finance Transformation» i Schibsted ASA.

 

Med et nyetablert team, skal BDO Consulting satse mer på Financial Effectiveness, hvor de blant annet har ansatt Knut Strøm Enersen.  

- Det er veldig spennende at BDO ønsker å satse på det jeg brenner for. Jeg elsker å utvikle noe nytt og det var det som tiltrakk meg ved denne muligheten. Nå gleder jeg meg til å starte opp og «bygge stein for stein», sier Enersen. 

Han har blant annet tidligere bakgrunn som revisor i EY, hvor han var et kontaktpunkt mellom sin avdeling og IT-ressursene.  

- Jeg har hele karrieren vært litt hybrid mellom tech og finance, så det er noe jeg tar med meg inn i rollen, sier han. 

Enersen kommer nå fra stillingen som «Head of Finance Transformation» i Schibsted ASA, hvor han har hatt ansvaret for oppstart og utvikling av avdelingen, inkludert design og oppbygging av kompetanse og leveransemodell.  

Under Enersens ledelse i Schibsted har avdelingen vokst fra tre til 18 ansatte og han har stått bak opprettelsen av to Centres of excellence og Project Management Office for Finance.  

 

Fokus på rekruttering

Enersen har lang erfaring som prosjektleder innenfor optimalisering av økonomifunksjoner, herunder reorganiseringer, implementering av effektive arbeidsprosesser, konsolideringssystemer, ERP-systemer, innføring av internkontrollrammeverk og ulike typer prosesseierskap og endring i applikasjonseierstruktur innenfor økonomiområdet.  

I sin nye rolle som partner og leder for BDO sine tjenester innenfor Financial Effectiveness i BDO Consulting, ser han frem til å nok engang å kunne være med på å «bygge» opp noe fra grunnen av.    

- Fokuset nå er først og fremst på rekruttering, slik at man får etablert et team som skal jobbe videre med dette. Jeg både håper og regner med at tjenesteområdet får en betydelig vekst i ansatte, som kan bidra med et enda bredere spekter med kompetanse og kunnskap. Vi har til nå hatt spesielt fokus på ekstern rekruttering, men ønsker å understreke at dette også skal være en spennende mulighet internt for BDOere, sier Enersen.  

Han trekker frem at det nå blir en mer markedsrettet overgang fra tidligere jobb, og tror den største overgangen blir at han nå er tilbake hos et «konsulenthus». Enersen legger likevel ikke skjul på at dette er noe han har savnet når han har jobbet internt. 

- Jeg er vant til å selge internprosjekter, så det blir en litt annerledes hverdag, men jeg ser frem til å få brukt nettverket mitt i markeds- og salgsarbeidet, sier han. 

 

Nytt kapittel 

Partner og Head of Business Transformation & Financial Effectiveness Pål Alfstad Haug sier at han er svært fornøyd med at Enersen nå har valgt å komme tilbake til konsulentbransjen og at valget falt på BDO som neste steg i karrieren.  

- Jeg har gledet meg lenge til Knut sin oppstart og ser frem til å ta fatt på det neste kapittelet i utviklingen av Financial Effectiveness sammen med ham. Det er få, om noen, som har bedre bakgrunn med transformasjon av økonomifunksjonen enn Knut. En tilsvarende oppbygging av teamet for Business Transformation skjer i parallell med satsingen på Financial Effectiveness og ambisjonen er å bygge opp et robust tjenesteområde og kompetansemiljø spisset inn mot transformasjoner. 

- Nå får andre virksomheter også dra nytte av Knut sin kompetanse og erfaring, så dette blir bra, sier Pål Alfstad Haug.