Norstamp AS selger virksomheten til Orkla eide Arne B. Corneliussen AS med bistand fra BDO Corporate

Norstamp AS selger virksomheten til Orkla eide Arne B. Corneliussen AS med bistand fra BDO Corporate

ABC, et selskap som er del av Orkla Food Ingredients, har inngått en avtale om kjøp av 100 prosent av aksjene i Norstamp etikett & emballasje. Norstamp er en veletablert leverandør av etiketter og emballasje, og vil etter oppkjøpet fortsette som en selvstendig enhet. Selskapet har i tillegg til egen digital produksjon av etiketter, egen designavdeling, og et bredt sortiment innen ulik emballasje. Selskapet omsatte i 2022 for 44 millioner kroner, har åtte ansatte og holder til i Stokke i Vestfold. 

- Norstamp har en portefølje som er komplementær til ABC. Med oppkjøpet vil vi kunne tilby våre kunder et bredere produktspekter og styrke oss som partner for kjøtt- og fiskeindustrien. I tillegg forventer vi synergier med vårt søsterselskap Bako som er en stor leverandør av emballasje og pynt til bakeriindustrien, sier Roar Furuhaug, administrerende direktør i ABC.

- I over 10 år har vi jobbet med å posisjonere Norstamp til å bli en solid leverandør av emballasje til det norske markedet innen næringsmiddelindustrien. Vi er derfor glade og stolte over å bli en del av Orkla Food Ingredients og deres datterselskap ABC. Sammen med ABC skal vi videreutvikle og utvide Norstamp til å bli en totalleverandør av uttrykk og løsninger som dekker våre kunders behov, sier Bjørn Moi, daglig leder i Norstamp etikett & emballasje. 

- Jeg er svært tilfreds med at Norstamp, som har vært en del av Stormbullkonsernet i mer enn 20 år, knyttes til et miljø hvor selskapet kan utvikles videre sammen med ABC og Orkla. Norstamp har hatt en god utvikling de senere år med dyktige medarbeidere og et betydelig potensial til vekst og lønnsomhet. Vi gleder oss til å bidra i det nye fellesskapet vi nå er blitt en del av. sier Stormbulls eier og konsernsjef Christian Fossum.

Fra BDO Corporate Finance har Per Ove Giske og Herman Lynnebakken bistått Stormbull AS som finansiell rådgiver ved salget av selskapet. Per Ove Giske og hans team har lang erfaring med å bistå eiere i forbindelse med kjøp og salg av virksomheter. 

«Vi har bistått Stormbull med de finansielle, strategiske og prosessmessige aspektene i forbindelse med salget. Vi har fokus på å skape verdier for eierne i slike prosesser. Det er jeg trygg på at vi nok en gang har lykkes med. Vi har hatt god dialog med Stormbull som vår oppdragsgiver. For selger var det viktig å finne den riktige partneren til å ta selskapet videre og samtidig sikre ansattes muligheter. Vi har aktivt benyttet vår innsikt og kunnskap etter å ha vært involvert i mange transaksjoner de siste årene.», sier partner Per Ove Giske. 

BDO Corporate Finance bistår virksomheter med strategisk og finansiell rådgivning i tilknytning til gjennomføring av salgs- og oppkjøpsprosesser. «Corporate Finance, sammen med resten av BDOs tjenesteområder innen Transaksjonsrådgivning, tilbyr tjenester knyttet til M&A rådgivning, due diligence og verdivurderinger, hvor det er satt en klar ambisjon om å etablere seg som den ledende transaksjonsrådgiveren i SMB-segmentet.  

Les mer om vår rådgivning her: 
https://www.bdo.no/nb-no/tjenester/transaksjonsradgivning/transaksjonsradgivning