Veiviseren

Veiviseren


Bilde: Kim-André, her sammen med rørleggermester Annlaug Torgersen i Varme & Bad.

 

Fra sitt kontor på Kronstad i Bergen kan Kim-André Østbye skimte Ulriken og gondolen som tar folk opp i høyden. I kontorlandskapet rundt seg har han mange gode kolleger som han har jobbet med lenge.

- Da jeg startet i BDO i 2016 var jeg en av svært få som arbeidet med rådgivning i Bergen. Etter hvert har vi blitt flere, og jeg er nå omgitt av dyktige kolleger i hele landet. Jeg har aldri angret på at jeg valgte bort etablerte miljøer for å komme til et sted hvor jeg kunne bli en sentral ressurs fra første dag, sier Kim-André.

 

Flasket opp av farfar

Kim-André vokste opp i bydelen Åsane nord for Bergen. Det var her han lærte det gode samspillet med andre gjennom skolegang og fotball. Hans farfar var professor i matematikk på høyskolen i Bergen, og én episode husker han spesielt godt.

- Allerede da jeg var tre år, introduserte min farfar meg for tall og matematikkhefter. Jeg ble tidlig opptatt av å løse talloppgaver, og følte fort at jeg behersket faget. Det er nok en av grunnene til at både jeg og mine to søsken har utdannelse fra NTNU, sier han med et smil.

 

Løse det komplekse

I Trondheim falt valget hans på Indøk - industriell økonomi og teknologiledelse med fordypning i strategi, finans og energi. I dag jobber Kim Andre som Senior Manager i Consulting og er teamleder i Strategi og forretningsutvikling i BDO region SørVest. Det byr på varierte utfordringer.

- Jeg trives veldig godt med å løse komplekse problemstillinger for ambisiøse kunder. Den tverrfaglige fagforståelsen og arbeid i team er en viktig del av min hverdag. Jeg har også glede av å være foreleser innen ulike temaer på BDOs interne rådgivningsskole, sier han.

 

Favorittdagen

Kim-André er erfaren tross sin unge alder, og er seg bevisst den rollen han har som rådgiver i ulike kundeprosjekter. Blant annet som coach og mentor for de unge som kommer om bord.

- Årets beste arbeidsdag er når jeg møter synet av over 200 talentfulle og håpefulle nye medarbeidere på vår egen Camp BDO. Jeg har et inderlig ønske om at disse får en så god start på karrieren som mulig, og at de kan utvikle seg i vår organisasjon. Det gir meg masse energi å medvirke til deres introduksjon i BDO, sier Kim-André.

 

Stolt støttespiller

Mesteparten av tiden sin brukes på prosjekter for kunder, spesielt innen bygg og anlegg og produksjons- og prosessindustri, spisset inn mot strategi- og forretningsutvikling.

- De siste to årene har jeg blant annet vært engasjert i et stort prosjekt for VB Gruppen (tidl. Varme og Bad) som hadde behov for å omstille virksomheten fra å være en kjede til å bli et stort rørleggerkonsern.

Her har han vært prosjektleder med ansvar for planlegging og kvalitetssikring av store leveranser. Gjennom prosjektperioden var opp mot 30 rådgivere fra BDO involvert i leveranser til kunden. Deriblant en rekke advokater som bidro i omstruktureringen, samt rådgivere fra Corporate Finance som gikk inn med fag- og prosesstøtte, og utførelse av due dilligence av medlemsbedriftene i forkant av selve transaksjonen.

- Det er stas når vi som team kan utgjøre en forskjell. Jeg er stolt over hvordan vi i BDO har støttet konsernet i alle faser av prosjektet, sier Kim-André.

Bilde: Arne Torgersen, Annlaug Torgersen og Kim-André Østbye.

 

Hjerte for Brann og «den gamle dame» i Torino

På fritiden kobler Kim-André av på sykkelsetet og i skiløypene, i tillegg til å holde et øye med favorittlagene sine.

- Jeg er selverklært sportsidiot, og mine store lidenskaper er sykling, Juventus og Brann. Jeg er også såpass sær at jeg har en fortid som redaktør for supporterklubben til Juventus i Norge. Jeg forsøker så godt jeg kan å få med meg alle kampene til Brann og Åsane. Hjertet er både stripete og rødt – og cupfinaleseieren i mai var et magisk øyeblikk, sier han med et stort smil.

 

En som bryr seg

I Stavanger sitter kollega Hanne Øglænd Hovland, som jobber tett med Kim-André. Hanne har hatt glede av å ha ham både som leder og coach.

- Kim-André er utrolig inkluderende. Han er faglig sterk og en trygg person som det er kjekt å jobbe sammen med. Han ser folkene rundt seg, og bryr seg om sine kolleger, sier Hanne.

Dette er et inntrykk som har festet seg. Kim-André er en som viser vei, og skaper verdi både for kollegaer og kunder som har gleden av å jobbe med ham.