- Vi har fått en ny hverdag

- Vi har fått en ny hverdag

Kosttilskudd-produsenten Vitux har gjort store grep for å effektivisere drift, regnskap og rapporteringer. – Det å bytte ERP-system har vært en skikkelig «game changer», vi har fått en ny hverdag, sier Kairi Spersøy, Senior Group Controller i Vitux. 

Anna Luno, kundeansvarlig i BDO og Kairi Spersøy, Senior Group Controller i Vitux. 

- Å bytte ERP-system er som å pusse opp. Man tenker at man skal fikse litt her og der, så baller det på seg, og plutselig har man bygget hele huset på nytt, sier Spersøy. 

Vitux har spesialisert seg på tyggbare kosttilskudd. De har store deler av verden som sitt marked, og har virksomhet i Norge, USA og Canada. 

Det har vært et puslespill

Prosessen med bytte av ERP-system startet for halvannet år siden. Vitux vurderte flere løsninger, men valget falt på Business Central. Business Central er Microsoft sitt skybaserte økonomisystem som blant annet samler dataene fra regnskap, salg, drift og support slik at brukerne får god oversikt, bedre innsikt og enkel tilgang til viktig styringsinformasjon. Løsningen passer særlig godt for virksomheter som søker en skalerbar løsning som kan tilpasses morgendagens behov, og i forhold til Vitux sine ambisjoner var dette en sentral dimensjon for valg av system.

- Vi ser at mange kunder ikke får maksimalt ut av Business Central fordi det enten ikke er satt opp optimalt, eller at de ikke forstår alle funksjonene. Vi i BDO jobber systematisk for å tilpasse så kundene får dekket sine spesifikke behov, sier Anna Luno, kundeansvarlig i BDO. 

- Det har vært et puslespill å få plass alle brikkene. Det har vært en tung og tidkrevende prosess, men du store min for en forskjell det har gjort. Nå har vi en moderne plattform som gir oss all informasjon på ett sted. Det gir et helt annet grunnlag å drive virksomhetsstyring på. Hele organisasjonen er strålende fornøyd, og vi har fått en bedre og mer effektiv hverdag, sier Spersøy.

Hun legger til at bistand fra BDO var viktig. 

- BDO har hjulpet til med oppsett av Business Central, bidratt til å utnytte regnskapsfunksjonen til fulle og dermed få det beste ut av systemet totalt sett. Deres ekspertise har vært ekstremt god hjelp for at vi har lykkes for å komme godt i gang, og utnytte systemet fra første dag, sier hun. 

Slik får du mest ut av Business Central, les mer her

Langvarig partnerskap

Vitux og BDO har vært en samarbeidspartner siden 2015. 

- Samarbeidet har vokst med årene. Nå vil jeg kalle BDO for en partner, de kjenner oss så godt at de vet hvilke råd og anbefalinger de skal komme med. Det er veldig verdifullt, sier hun. 

BDO håndterer også regnskap og lønn før Vitux- ansatte i Norge, Canada og USA. 

– BDO er en skalerbar partner og kan levere på mange av våre behov, både nåværende og fremtidige. De gjør at vi i Vitux kan fokusere mer på virksomhetsstyring og utvikling, sier Kairi Spersøy. 

- Vi er glade for tilliten Vitux har gitt oss i en årrekke. De er en spennende kunde med sammensatte behov, som gjør jobben gøy. Vi må hele tiden bruke den brede kompetansen vi har internt i BDO for å finne beste løsninger for kunden, sier Anna Luno, kundeansvarlig i BDO.  


Mer om Business Central i BDO:

BDO har bygget en solid tjeneste for regnskapskunder på Business Central med erfarne regnskapsførere som har god innsikt i systemet. Våre regnskapsførere kan fungere som førstelinje support for de kundene som trenger rask bistand til finansmodulen. Har våre kunder behov for mer avanserte bistand i Business Central ved for eksempel oppgraderinger, integrasjoner eller rapportering har vi et eget team med erfarne systemkonsulenter som kan bistå.