Bærekraftsrevisoren som ble partner

Bærekraftsrevisoren som ble partner

Nå har BDOs mest profilerte ansikt på bærekraftsrapportering blitt partner.  – I BDO har jeg fått tidlig ansvar, muligheter til å prøve nye ting og utvikle et nytt tjenesteområde. Både BDO og bærekraftsrapportering er bevisste veivalg i min karriere, sier Mari Ziesler Andenæs (39). 

Mari Ziesler Andenæs (39) ble partner i BDO fra 1. juli 2024.

Mari er én av 13 nye partnere i BDO denne sommeren.  

– Gjennom årene har jeg aldri tenkt at de som slutter i BDO går til en morsommere jobb enn den jeg har. Jeg får jobbe med det jeg er engasjert og motivert for, og det har ført til at jeg de siste årene har utviklet bærekraft i revisjon som et tjenesteområde. Det har vært inspirerende og motiverende, sier Mari.  

Nå gleder hun seg til å ta tjenestene ut i markedet som partner.  

– Tittelen partner har ikke vært motivasjonen i seg selv, men som partner får du i større grad være med å påvirke og ta beslutninger. Det gir en tyngde både internt og eksternt som blir viktig når vi skal fortsette å bygge team og kompetanse på bærekraftsrapportering og ta dette ut til markedet, sier Mari. 

Hun legger til:  

– Det er også et signal om hvor viktig bærekraft er i BDO, i vår bransje og ikke minst for samfunns- og næringsliv. Det er et område vi satser på fordi vi kan bruke vår kompetanse til å hjelpe virksomheter med å fortsette skape og sikre verdier, mener hun.  


Fra tallrevisor til bærekraftsrevisor

Da Mari var nyutdannet fra BI i 2011, begynte hun som associate i BDO.  Siden har hun «gått gradene». For fire år siden tok hun et valg om å prioritere bærekraftsrapportering som sitt arbeidsområde.  

– Vi så hvor utviklingen var på vei, og hadde rett i våre analyser. Lovkravene til bærekraftsrapportering, som nå kommer i Norge, skaper et stort behov for kompetanse og bistand. Vi leverer ofte prosjekter på tvers av revisjon og consulting, utvikler teamet og sikrer at revisorer og rådgivere over hele landet har riktig kompetanse, forklarer Mari.   


Like muligheter bør være en selvfølge

Når Mari ikke er på jobb, er det tid med familie og venner som har høyest prioritet.  

– Jeg bor i Asker med samboer og to barn. De er tvillinger, en gutt og en jente, som skal begynne på skolen denne høsten. Det viktigste er å kunne være sammen med dem, gjerne i aktivitet på ski eller sykkel. Og så trenger jeg litt «egentid» også, da setter jeg stor pris på å kunne være sammen med gode venner, sier Mari.  

Når kvinner blir partnere, er likestilling alltid et tema. Revisjons- og rådgivningsbransjen er kjent for å være mannsdominert, og at det tar tid å få kvinnene opp og frem.   

– Jeg vet og forventer at BDO er en arbeidsgiver som sørger for at jeg både kan prestere på jobb og hjemme. Samboeren min er også partner i BDO, og det har aldri vært et spørsmål om hvordan vi fordeler arbeidet med barn, hus og hjem. Det er 50/50. Det må være tilrettelagt for at du skal kunne være partner og forelder, uansett om du er mann eller kvinne, mener Mari.  

Hun oppfordrer andre damer til å søke ansvaret som ligger i å være partner.  

– For meg har det vært en naturlig utvikling og prosess. Selvsagt er det mye ansvar å være partner, men vi må også ufarliggjøre det. Jeg kommer til å jobbe for å utvikle profiler i teamet mitt, slik at de også en dag kan få muligheten til å bli partnere – sett deg mål og gå for det, oppfordrer Mari. 


I Pippis fotspor

Å bli partner er en milepæl, men langt fra endestasjonen.  

– Hverdagen blir ikke så annerledes. Jeg skal fortsette å utvikle området jeg jobber med, med enda større slagkraft internt og eksternt. Samtidig går familien inn i en ny epoke. Barna begynner på skolen til høsten, mens både mamma og pappa er partnere i BDO. 

Det første hun skal gjøre, er å ta med familien på en ekte Astrid Lindgren-ferie.  

– Overgangen markeres med ferie i Astrid Lindgrens fotspor til Pippi Langstrømpes Gotland og Stockholm. Deretter blir det gårds- og hytteferie med barnas besteforeldre i Norge. Familiehytta i Sandefjord er min «happy place», så der skal vi lande til sist i ferien, avslutter Mari.