BDO i Østfold bistod SRW ved stort eiendomssalg

BDO i Østfold bistod SRW ved stort eiendomssalg

SRW ønsket rådgivere med lokal kompetanse.

F.v. Partner for Business Services i BDO Østfold Ketil Jacobsen, styreleder i SRW Lars Gunnar Andersen og advokat Dan Henrik Kristiansen i BDO Advokater.

SRW AS solgte nylig logistikkutvikleren Marine Trading AS og hele eiendomsporteføljen, som består av ni eiendommer i Moss i tillegg til en betydelig tomtebank. I et salg av denne størrelsen kreves det en del sparring og fagkompetanse. Eier Svein Willadssen og styreleder Lars Gunnar Andersen ønsket lokale rådgivere og advokater. 

– Det var helt naturlig å bruke BDO som partner i denne prosessen. Vi har benyttet BDO i en årrekke, og BDO kjenner både selskapet godt og ikke minst oss. Vi hadde behov for en trygg og seriøs sparringspartner som vi hadde tillit til. For oss er det også viktig å benytte lokale samarbeidspartnere. Dette har vi alltid et bevisst forhold til, og også her har vi vektlagt den lokale kompetansen BDO står for, forteller Lars Gunnar Andersen, styreleder i SRW AS.

SRW AS og Marine Trading AS har brukt BDO som rådgiver og leverandør av regnskapstjenester, skatt og avgift siden 2011. Under planlegging og gjennomføring av salget kunne BDO derfor effektivt bistå med skatteoptimal struktureringen i forkant av salget, kontraktsforhandlinger og due diligence-prosess. 

- Det skjer få transaksjoner i denne størrelsesordenen i Østfold, og da er det en anerkjennelse at SRW AS benytter den lokale fagkompetansen som finnes, forteller advokat Dan Henrik Kristiansen i BDO Østfold, som har bistått Marine Trading under hele prosessen. 

Unikt i Østfold

BDO er for mange i Østfold kjent som leverandør av revisjon- og regnskapstjenester, men har hele seks kontorer i regionen – og rådgivere og advokater som er spesialister innen sine områder. 

- Vi er et samlet team, og styrken vår er at vi jobber på tvers av tjenesteområdene og kontorene våre. På den måten er vi en «one stop shop» for kundene våre, ved at vi har den kompetansen som trengs på huset. Det er nok ganske unikt i Østfold, forteller Ketil Jacobsen, partner i Business Services i BDO Østfold. 

De siste årene har BDO i Østfold hatt en formidabel vekst i antall ansatte, og utvidet virksomheten med et sterkt advokatlag og rådgivertjenester med et eget consulting-team.

– Vi har hatt hendene fulle, og er fortsatt i vekst. Det er tydelig at markedet i Østfold har behov for det vi kan levere. Kombinasjonen av tall og juss – tilpasset det lokale markedet og levert på en praktisk måte til kundene – har vært en suksessfaktor, mener Dan Henrik Kristiansen.