BDO vil redde flere bedrifter fra konkurs

BDO vil redde flere bedrifter fra konkurs

Med mål om å bygge opp Norges råeste fagmiljø for håndtering av konkursbo, restruktureringer og rekonstruksjon av selskaper som sliter, henter BDO nå inn mangeårig konkursadvokat Johan Ratvik.

Johan Ratvik er ny partner i BDO Advokater.

– Vi ønsker å hjelpe flere bedrifter som sliter i økonomiske nedgangstider, og her blir Johan en uvurderlig ressurs som skal bygge opp en helt ny satsing, sier Hanne Fritzsønn, partner og leder i BDO Advokater.

Ratvik har vært partner i advokatfirmaet DLA Piper og håndterer løpende konkursbo som oppnevnt bostyrer for blant annet Oslo tingrett. I tillegg har han i en årrekke rådgitt både skyldnere, kreditorer, styremedlemmer, selskapets ledelse og andre interessenter i økonomisk vanskelige situasjoner.

– Avdelingen som nå skal bygges vil ha minst én bobestyrer til og noen fullmektiger som skal jobbe med både konkurser, restruktureringer og rekonstruksjon, forteller Fritzsønn.

Vil komme kunden til gode

Idéen om å utvikle et større miljø for dette i BDO har i fellesskap vokst frem over tid. Målet er å tilby kunden et bredt spekter av verktøy, tiltak og kompetanse.

– Det er en enorm styrke å kunne spille på lag med dyktige fagfolk innen revisjon og regnskap når man skal løse krevende utfordringer for en bedrift som sliter, forklarer Ratvik.

– Her sitter BDO på en verdifull bredde som vil komme kundene til gode.

Allerede i gang

BDO er allerede i gang med satsingen. I februar startet Lars Erik Grødal på BDOs kontor i Kristiansund. Grødal har bakgrunn som bobestyrer, men har de siste årene jobbet mest med å bistå banker og selskaper med restrukturering, gjeldsforhandling og spesialengasjementshåndtering før og etter konkurs.

– Vår solide tverrfaglige kompetanse i BDO vil bli utnyttet bedre slik at vi kan redde flere bedrifter fra konkurs, i tillegg til å hjelpe de som går konkurs med å komme seg gjennom prosessen på en så god måte som mulig, sier Fritzsønn.