Elisabeth fulgte karrieredrømmen i BDO

Elisabeth fulgte karrieredrømmen i BDO

Elisabeth Gravdal har vært i BDO i nesten fem år. En prat med lederen sin satte henne på sporet til drømmekarrieren. – Lite ante jeg at BDO skulle åpne dørene til et brennende engasjement for et fagfelt jeg knapt hadde hørt om, sier Elisabeth.

− Jeg er jo fra Lierskogen. Da jeg skulle ha min første jobb, passet det perfekt å få muligheten ved BDO-kontoret i Sandvika.

Det sier Elisabeth Gravdal. Hun startet som regnskapskonsulent, og nå er hun Manager på Business Services og jobber med noe helt annet.


Karrieren startet i Sandvika

Året er 2019, og Elisabeth var klar for voksenlivet og sin første jobb. Med en master i samfunnsøkonomi fra BI, søkte hun seg inn til BDOs kontor på Sandvika, hvor hun ble ansatt som regnskapskonsulent. 

− Det var et bevisst valg å jobbe i nærheten av der jeg kommer fra og var bosatt. I Sandvika var vi en veldig fin og sammensveiset gjeng. Jeg fikk ansvar tidlig, mimrer Elisabeth.


Fra konsulent til teamleder

Det var nettopp ansvaret hun fikk, som skulle sette henne på karrieresporet som ledet henne til Oslo-kontoret. 

− Det begynte med at jeg var ansvarlig for et omfattende prosjekt hos en større kunde. De rapporterte i Xledger, og da måtte jeg rett og slett fordype meg i programmet og bli knallgod på det, forteller Elisabeth, som satt igjen med viktige erfaringer. 

− Mange virksomheter sitter på en god del gull, i form av data og innsikt. Den må vi tilgjengeliggjøre for dem. Det ble en fanesak for meg, sier konsulenten. 

Elisabeth har funnet seg godt til rette i Oslo og Business Analytics.

Data og innsikt ga mersmak

I 2021 var Elisabeth blitt teamleder i avdelingen sin. I tillegg ble Elisabeth bærekraftsambassadør, en rolle som virkelig åpnet øynene for økende rapporteringskrav innen feltet. 

− Det er artig å se tilbake på det hele; det er erfaringene man gjør seg underveis som blir utslagsgivende. Mange, meg selv inkludert, trer inn i arbeidslivet og tror vi har alt klart for oss, men det er jo da selve læringen begynner, smiler Elisabeth.


Drømmen om dataanalyse

Etter to år som teamleder hadde Elisabeth bestemt seg, det var Business Analytics hun ville jobbe med. Hun ble motivert av å kunne hjelpe kundene med å drive virksomhetene sine enda bedre ved å avdekke og bruke gullet i deres egne data. Utfordringen var at det var få prosjekter knyttet til dette i regnskapsavdelingen. 

− Det kunne selvsagt blitt med drømmen, men heldigvis har man mange muligheter i BDO. I 2023 snakket jeg med lederen min, og sammen staket vi ut et retningsskifte.

Deretter kom flere partnere på banen. De kunne rådgi Elisabeth om hva hun burde gjøre.

− Det handlet ikke om at jeg ville bort fra regnskap eller Sandvika, men motivasjonen for dataanalyse var så stor. At jeg fikk råd og støtte fra flere hold, var veldig betryggende, sier hun.


En kaffeinvitasjon fra Oslo

Hjulene var i gang, og det tok ikke lang tid før BDOs AI-ekspert og leder for teknologisatsingen, Henning Torgersen, strakk ut en hånd.

− Henning ville ha meg med på avdelingen sin i Oslo, og da trengte jeg ikke mange minuttene på å bestemme meg! Det var jo akkurat dette jeg ville jobbe med, forteller Elisabeth. 

Henning husker godt prosessen med Elisabeth, som har vist seg å bli viktig i satsingen til Business Services. 

Det begynte med en telefon, og nå er Elisabeth en viktig del av teamet til Henning Torgersen, partner og AI-ekspert i BDO. 

− Kort fortalt kan man si at Elisabeth kom rett inn, og gikk rett ut igjen – på den gode måten! Det siste året har hun vært utleid som business controller hos Håndverksgruppen med stor suksess, forteller Henning. 

Håndverksgruppen har over 130 underliggende selskap, og er Nordens ledende overflate-entreprenør. Elisabeth satt med ansvaret for drift og lønnsomhet og salg på tvers av alle selskap i Norge.

− Det å komme inn som Business Controller i Håndverksgruppen ble en fin læringskurve før jeg skulle sitte «på den andre siden» hos BDO. Jeg fikk et godt innblikk i hva slags data en sånn rolle behøver for å kunne ta gode og informerte valg, sier Elisabeth. 


Fin reise hittil 

Fra begynnelsen som regnskapskonsulent i Sandvika, til rollen som manager på Business Analytics, skapes det etter hvert en rød tråd. Elisabeth har alltid søkt ansvar, og vært nysgjerrig. 

− Det har vært en fin reise i BDO så langt. Jeg hadde ikke vært her jeg er nå, hadde det ikke vært for ledere som vil det beste for oss ansatte, sier Elisabeth. Hun kommer med en oppfordring til andre:

− Hvis du går med en karrieredrøm, ta det opp med lederen din. Det kommer til å åpne for mange spennende muligheter du ellers ikke ville fått!